Office Depot bevestigt overnamevoorstel van Staples

12-01-2021 | door: Witold Kepinski

Office Depot bevestigt overnamevoorstel van Staples

Office Depot (The ODP Corporation) leverancier van zakelijke diensten, producten en digitale werkplektechnologieoplossingen via een geïntegreerde B2B-distributie platform en winkellocaties, heeft bevestigd dat het een overnamevoorstel heeft ontvangen van USR Parent, het moederbedrijf van Staples en een portefeuillebedrijf van Sycamore Partners.

In overeenstemming met zijn fiduciaire plichten, bekijkt de Raad van Bestuur van ODP het voorstel zorgvuldig in overleg met zijn financiële en juridische adviseurs om te bepalen welke handelwijze volgens hem in het beste belang is van de Vennootschap en haar aandeelhouders.

Als onderdeel van zijn beoordeling evalueert de Raad verschillende componenten van het voorstel, waaronder mogelijke antitrust- en andere regelgevingsuitdagingen gezien het eigendom van Staples door USR Parent en eerdere regelgevende beslissingen die de combinatie van de twee bedrijven, de aankoopprijs en de sluitingsvoorwaarden blokkeerden. Het bedrijf merkte op dat, volgens haar brief aan ODP, USR Parent verwacht dat het regelgevingsproces minstens zes maanden zal duren.

Terwijl de evaluatie van de Raad gaande is, blijven het bedrijf en zijn medewerkers gefocust op het positioneren van het bedrijf om waarde te leveren aan belanghebbenden door de implementatie van zijn strategie om voort te bouwen op de mogelijkheden van zijn B2B-platform, ondersteund door het herstructureringsplan 'Maximaliseer B2B' toekomstige groei stimuleren, kostenbesparingen realiseren en de weg banen voor een verbeterd concurrentieprofiel dat voortbouwt op zijn unieke sterke punten.

De aandeelhouders van ODP hoeven op dit moment geen actie te ondernemen.

Simpson Thacher & Bartlett LLP en Goldman Sachs & Co. LLC treden op als respectievelijk juridisch en financieel adviseur van het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

retail