ESET Nederland lanceert kennisplatform Online Veilig

ESET Nederland CEO Dave Maasland

ESET Nederland lanceert kennisplatform Online Veilig

ESET Nederland CEO Dave Maasland

12-01-2021 | door: Redactie

ESET Nederland lanceert kennisplatform Online Veilig

Bijna dagelijks komen hacks, ransomware-aanvallen, datalekken, phishing en Whatsapp-fraude in het nieuws. Veel Nederlanders maken zich wel zorgen en willen zichzelf beter beschermen online, maar weten vaak niet waar te starten. Ook de stappen die je kan ondernemen, mocht je slachtoffer worden, zijn vaak onduidelijk. Om deze vragen en meer te beantwoorden, lanceert ESET Nederland haar kennisplatform Online Veilig: dé plek vol actuele informatie en praktische tips en tricks over online veiligheid. Met dit initiatief wil ESET betrouwbare informatie over online veiligheid verzamelen op één plek en zo iedereen in Nederland handvatten bieden om online veiliger te zijn.

Alle actuele informatie en praktische tips over online veiligheid op één plek
Vanuit haar missie om Nederland veiliger te maken, wil ESET Nederland op de website van Online Veilig cybersecuritykennis toegankelijk maken voor iedereen. Waar bestaande platformen over online veiligheid vooral gericht zijn op het delen van achtergrondinformatie, voelt ESET zich verantwoordelijk om lezers te ondersteunen in actuele informatie en juist concrete stappenplannen te bieden, zodat je precies weet wat je kan doen in het geval van een hack of datalek.

Online Veilig richt zich op drie pijlers: de digitale samenleving, digitale opvoeding en daarnaast digitale hygiëne. De artikelen die je op het platform vindt, bevatten dus niet alleen tips die je kunt gebruiken om jouw persoonlijke online veiligheid te verbeteren, maar ook informatie over digitale ontwikkelingen in de samenleving en hoe je daarmee om kunt gaan. Naast deze pijlers speelt het platform in op de actualiteiten. Zoals de veelbesproken Twitter hacks eind vorig jaarhet herkennen van nepnieuws en de door Arjen Lubach besproken fabeltjesfuik

Bovendien bevat de website van Online Veilig een interactief gedeelte waarbij vragen van lezers beantwoord worden door lokale cybersecurityexperts. Door middel van dit ‘Vraag het ESET’ concept, heeft iedereen de mogelijkheid om vragen in te sturen die vervolgens in de vorm van een artikel of een persoonlijke reactie beantwoord worden. De eerste vragen van lezers zijn al beantwoord en op het kennisplatform staan op het moment van publiceren al meer dan 35 artikelen. Binnenkort zullen op het platform ook interviews en praktische video’s verschijnen.

Samen werken aan een online veiliger Nederland
Het Online Veilig team van ESET zegt over de lancering van Online Veilig: “Wij willen onze missie, Nederland veiliger maken, actief uitdragen en hierin investeren. Kennisdeling op het gebied van online veiligheid en consumenten zelfvertrouwen geven staat hierin voor ons centraal.” Naast de lancering van Online Veilig wordt er door ESET Nederland ook gewerkt aan andere projecten om kennis over cybersecurity te verspreiden. Zo werkt ESET sinds kort ook samen met HackShield, een cybersecurity game voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. “Met de lancering van Online Veilig, en natuurlijk onze lopende samenwerkingen met bijvoorbeeld HackShield en Sparta, hebben wij uiteenlopende kanalen en een grote doelgroep om onze kennis mee te delen. Wij hopen op deze manier écht zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen!”

ESET heeft grote ambities met het platform. Ondanks dat ESET de drijvende kracht is achter Online Veilig als het aankomt op de kennis en expertise, staat het platform op zichzelf. Zo worden er geen commerciële artikelen gepubliceerd en worden er geen producten aangeprezen of afgeraden. Naast dat ESET met Online Veilig Nederlanders één plek wil bieden waar zij alle informatie en handvatten kunnen vinden omtrent online veiligheid zal het initiatief op langere termijn doorgroeien tot meer dan een online kennisplatform en andere maatschappelijke activiteiten op het gebied van cybersecurity organiseren. 

De CEO van ESET Nederland, Dave Maasland (foto), licht toe: Met Online Veilig zetten we een belangrijke stap om cybersecurity kennis beschikbaar te maken voor iedereen in Nederland. Onze ambitie is om de nu.nl van cybersecurity nieuws te worden, gericht op praktisch advies. Maar onze visie rijkt verder dan dit, ons platform biedt de mogelijkheid om te verbinden met belangrijke maatschappelijke initiatieven om het cybercrime probleem op een duurzame manier te bestrijden. Dit is slechts het begin.  

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer weten? Kijk dan op onlineveilig.nl en schroom niet om je eigen vragen in te sturen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags