TikTok verwacht drieduizend nieuwe medewerkers aan te nemen

28-10-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

TikTok verwacht drieduizend nieuwe medewerkers aan te nemen

TikTok wil de komende drie jaar zo'n 3.000 nieuwe medewerkers inhuren om zijn groei op te vangen. De medewerkers moeten vooral in Europa, Canada, Singapore en de Verenigde Staten (VS) aan het werk gaan.

Dit zegt een woordvoerder van TikTok tegen Reuters. "Om onze snelle wereldwijde groei te ondersteunen zijn we van plan het wereldwijde technische team van TikTok uit te breiden, onder meer door ongeveer 3.000 technici aan te nemen in Canada, Europa, Singapore en de VS in de komende drie jaar", aldus de woordvoerder. Op dit moment zijn ongeveer 1.000 medewerkers van TikTok buiten China aan het werk. Bijna de helft hiervan is actief in Mountain View in de Amerikaanse staat Californië.

Amerikaanse zorgen

Uit de bekendmaking blijkt onder meer dat TikTok blijft inzetten op de Westerse markt, ondanks Amerikaanse zorgen over de veiligheid van data van Amerikaanse gebruikers. De VS vrezen dat de Chinese overheid via moederbedrijf ByteDance deze gegevens in handen kan krijgen. De Amerikaanse overheid dwingt het bedrijf daarom zijn Amerikaanse activiteiten af te stoten.

Eerder werd al bekend dat TikTok hiervoor een deal heeft gesloten met Oracle en Walmart. De Amerikaanse activiteiten van TikTok worden hierbij ondergebracht in een Amerikaanse entiteit, waarin Oracle en Walmart een belang krijgen. Ook ByteDance blijft aandeelhouder.

Terug naar nieuws overzicht