Verkiezingswebsite Trump tijdelijk gehackt

28-10-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Verkiezingswebsite Trump tijdelijk gehackt

De website van de verkiezingscampagne van de Amerikaans president Donald Trump is dinsdag korte tijd gehackt geweest. De aanval wordt bevestigd door het campagneteam van Trump, dat de controle over de website inmiddels weer in handen heeft.

Wie op de website op de categorie events klikte, kreeg korte tijd de boodschap 'Deze website is in beslag genomen' te lezen. In een boodschap stelde de aanvaller(s) dat 'de wereld genoeg heeft van het nepnieuws dat president Donald J. Trump dagelijks verspreid'. Ook bevatte de webpagina verschillende ongefundeerde beschuldigingen, zowel aan het adres van Trump als de Amerikaanse regering.

Afpersing

De aanvallers stellen op de webpagina ook 'bewijs in handen te hebben die de heer Trump volledig in diskrediet brengt als president door zijn criminele betrokkenheid en samenwerking met buitenlandse actoren bij het manipuleren van de 2020 verkiezingen'. Deze aantijging wordt verder niet onderbouwd. Om de informatie stil te houden eisen de aanvallers losgeld.

De boodschap is slechts enkele minuten op de campagnewebsite zichtbaar geweest. De aanval wordt bevestigd door het campagneteam van Trump, die meldt dat de website geen gevoelige data bevatte. De aanval wordt onderzocht door de Amerikaanse autoriteiten.

Terug naar nieuws overzicht

Tags