Huawei omzet groei neemt af door sancties en coronacrisis

24-10-2020 | door: Witold Kepinski

Huawei omzet groei neemt af door sancties en coronacrisis

Huawei meldt opnieuw groeicijfers over de eerste 9 maanden van dit boekjaar, maar die zijn wel lager sinds de Amerikaanse sancties en door maatregelen van bepaalde Europese overheden en telco's rond 5G netwerk aankopen.

De omzet steeg rond tien procent naar ongeveer 85 miljard euro (671,3 miljard yuan) De nettomarge bedroeg 8 procent in de eerste negen maanden. Er zijn geen nettowinstcijfers afgegeven.

In de zomer van 2020 verscherpte de Amerikaanse regering haar sancties tegen Huawei, onder andere rond de aankoop van chips. De VS beschuldigt Huawei onder meer van spionage, wat het bedrijf resoluut afwijst.  Volgens de verordening mogen chips die zijn ontworpen met behulp van Amerikaanse software of gefabriceerd met Amerikaanse technologie niet meer aan Huawei worden geleverd. Huawei zou onder andere ook graag chipmachines van ASML willen maar dat wordt door de Nederlandse overheid tot nu tegengehouden onder Amerikaanse druk.

Huawei voelt de sancties, de wereldwijde toeleveringsketen is onder zware druk gekomen, ook door de  coronapandemie. Productie en exploitatie staan voor grote uitdagingen.

Terug naar nieuws overzicht
Netwerken