Apple introduceert Apple Watch Series 6 en goedkopere Apple Watch SE

17-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Apple introduceert Apple Watch Series 6 en goedkopere Apple Watch SE

Apple introduceert een tweetal nieuwe Apple Watches. Het gaat om de Series 6 met onder meer een ingebouwde meter voor het zuurfstofgehalte in het bloed en de goedkoper Watch SE.

Het nieuwe topmodel is de Apple Watch Series 6, die vanaf 429 euro beschikbaar is. Deze smartwatch is onder meer voorzien van een ingebouwde meter waarmee gebruikers het zuurstofgehalte in hun bloed kunnen monitoren. Dit werkt met behulp van (infrarood)licht, dat weerkaatst op zuurstofrijke rode bloedlichaampjes. De meting kan in ongeveer vijftien seconden worden uitgevoerd.

Ook is de Series 6 voorzien van een hoogtemeter en een helderder scherm. Het apparaat kent een batterijduur van achttien uur en is uitgerust met een snellere CPU.

Apple Watch SE

Daarnaast presenteert Apple de Apple Watch SE, een goedkopere versie van de smartwatch. Het is voor het eerst dat Apple een goedkopere versie van de Apple Watch op de markt brengt. Wel hield het bedrijf al langer oudere generaties van de Apple Watch in zijn assortiment, die voor een lager bedrag beschikbaar waren dan het topmodel. Het apparaat is hardwarematig in grote lijnen gelijk aan zijn duurdere broer, maar is voorzien van een tragere CPU. Ook is de Apple Watch SE in tegenstelling tot de Series 6 niet voorzien van een scherm dat permanent verlicht wordt. De Watch SE kost 299 euro. Zowel de Apple Watch Series 6 als Apple Watch SE zijn vanaf 18 september leverbaar.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware