Google en Apple heropenen met mondjesmaat

Google en Apple heropenen met mondjesmaat

28-05-2020 | door: Redactie

Google en Apple heropenen met mondjesmaat

Google gaat vanaf 6 juli haar kantoren weer openen voor zo'n tien procent van de bezetting. Apple gaat in de VS honderd winkels heropenen, maar de meesten enkel om producten af te halen aan de deur.

Google houdt haar werknemers sinds begin maart thuis en blijft ook vasthouden aan het thuiswerk voor de rest van het jaar. Maar voor een beperkt aantal mensen, wiens rol nodig is op het fysieke kantoor, gaan de deuren wel open. Ze zullen daarbij op roterende basis naar kantoor kunnen gaan. Tegen september mikt het bedrijf op dertig procent van de bezetting als de omstandigheden het toelaten.

Apple mag in sommige Amerikaanse staten de winkels heropenen maar heeft de boot voorlopig afgehouden. Hoewel de opening vooral slaat op afhaalpunten, zullen klanten in sommige winkels wel binnen kunnen en uitgestalde producten kunnen proberen.

De iPhone maker neemt wel maatregelen. De temperatuur van klanten wordt gemeten, klanten moeten mondmaskers dragen en het aantal wordt beperkt om social distancing te garanderen. Ook worden producten regelmatiger schoongemaakt.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Hardware