Cisco ziet vraag naar Webex videoconferentie sterk toenemen

Chuck Robbins, CEO Cisco

18-03-2020 | door: Witold Kepinski

Cisco ziet vraag naar Webex videoconferentie sterk toenemen

Cisco ceo Chuck Robbins (foto) meldt aan CNBC dat de vraag het Webex videoconferentie platform in maart enorm is gestegen vanwege de coronavirus pandemie.

Robbins meldt dat Cisco in de eerste elf werkdagen van maart 5,5 miljard vergaderminuten heeft geregistreerd.

Maandag 16 maart werden 3,2 miljoen vergaderingen gehouden op Webex, vaak in groepsverband ofwel via multi-individuele ontmoetingen.

Cisco WebEx biedt klanten onbeperkt gebruik zonder tijdsbeperkingen en ondersteuning voor maximaal 100 deelnemers. Dat is inclusief een gratis licentie van 90 dagen voor organisaties die nog geen WebEx gebruiken.

Cisco biedt verder tot 1 juli 2020 gratis IT security en UC licenties voor thuiswerkers in verband met het coronavirus. Dit meldt Gee Rittenhouse, Senior Vice President en General Manager of Security voor Cisco, in een blog.

Hulp

Chuck Robbins heeft verder samen met ruim zestig ceos en andere topmanagers in Silicon Valley gesproken, waaronder Facebook, Apple en Alphabet hoe ze samen geld en middelen te gebruiken om het coronavirus te bestrijden. Hierbij is er aandacht aan kwetsbare groepen zoals daklozen en ouderen. Bekijk het video interview op CNBC.

Terug naar nieuws overzicht
Unified Communications