Poly helpt communicatieprocessen te verbeteren

06-03-2020 | door: HP van Tilburg

Poly helpt communicatieprocessen te verbeteren

Vraaggesprek met Pauk Clark, Senior Vice President EMEA bij Poly

Op de POLY-stand op ISE is het heel druk en levendig als we Paul Clark treffen voor een vraaggesprek. Voor de gepresenteerde devices is het dringen geblazen. We treffen Paul Clark duidelijk in een goede stemming, want zoveel aandacht moet zeker goed doen.

Openingsvraag: Hoe gaat het met jullie nieuwe merk en organisatie Poly?

Wij zijn absoluut goed op koers - ‘but fair enough’, een fusie als deze kost 18 maanden en daar zitten we nu bijna aan. Zaken komen ‘back on track’. Wij zijn hard aan het werk om twee sterke merken Polycom en Plantronics met veel brand value over te laten vloeien in een nieuw merk. In Poly brengen we het beste van twee werelden communicatieapparaten samen in een integraal verhaal. Met de headsets van voorheen Plantronics brengen we personal devices die essentieel zijn voor de working nomad van 2020. Die is altijd onderweg en wil optimaal kunnen communiceren in de auto, het OV of in kantoortuinen. En in het portfolio van het voormalige Polycom tonen we hier op ISE een rijke set aan devices waarmee organisaties op kantoor goed kunnen communiceren. Wij krijgen hier hele goede reacties op de nieuwe reeks aan bureautoestellen, maar zeker ook op de Poly Studio-lijn die videoconferencing weer een stuk makkelijker en betaalbaarder maakt. En zo brengen we in Poly dus personal- en office-communicatie samen. Dat is een unieke visie, die weliswaar al door andere aanbieders een beetje gevolgd wordt - zoals je ziet hier op ISE – maar waarin Poly vanuit de sterke heritage van de merken Plantronics en Polycom absoluut de beste papieren heeft.

En wat is in de kern de visie van Poly?

?Dat is om werkende mensen beter te laten samenwerken, ieder op haar of zijn eigen manier. Werknemers gebruiken gemiddeld drie of meer samenwerkingsoplossingen per dag. Daarbij hebben ze endpoints nodig voor samenwerking met en tussen deze oplossingen. Poly biedt een uitgebreid portfolio van oplossingen om aan deze groeiende behoefte te voldoen. Of het nu gaat om het gebruik van een privésmartphone als zakelijke telefoon, of de afwisseling tussen privé- en zakelijke gesprekken, werknemers hebben spraak- en videomogelijkheden nodig, die mobiliteit bieden. In combinatie met de bekroonde mobiele headsets van Poly, zoals onze nieuwste Voyager 4200 en 5200 office- en UC-lijn, biedt het mobiele-telefoonstation werknemers kwalitatieve tools waarmee ze overal productief kunnen zijn. Ja, in die productiviteitsverbetering zit dus de kern van onze missie.

Over die productiviteit gesproken. In Nederland wordt er momenteel nogal negatief gesproken over de kantoortuin. Herken je dat?

Zeker, die kunnen echt soms echt de hel zijn voor werknemers. Er is vaak zo slecht nagedacht over wat geluid doet voor mensen. Vanuit Poly willen we intuïtieve werkomgevingen creëren voor iedereen en we geven daarin ook het goede voorbeeld zoals je kunt zien in ons kantoor in Hoofddorp. De moderne open-kantooromgeving zorgt heel vaak voor meer afleiding en geluidsoverlast op het werk, wat leidt tot een lagere productiviteit en medewerkerstevredenheid. Poly biedt oplossingen om afleiding door geluid in open ruimten aan te pakken. Een goede noise cancelling headset is onmisbaar en die zie je ook bijna standaard worden. Daarnaast biedt Poly ook technologieën om ‘huddle rooms’ – waar groepen van twee tot zes personen in alle rust kunnen samenwerken – net zo effectief in te richten als traditionele boardrooms.

Over die huddle rooms, Dat is hier op ISE een megatrend. Je ziet dat Video ontzettend in de lift zit. Merken jullie dat ook?

Nou en of! Iedereen weet dat video een al lang beloofde trend is, maar de drukte in het verkeer, milieubewustzijn en ook ongelukkige voorvallen als slecht weer en een virus maken dat bedrijven steeds meer kiezen voor digitaal werken en vergaderen. Vanuit Poly kunnen we bedrijven met raad, daad en producten ondersteunen. Het mooiste voorbeeld daarvan is de nieuwe Studio-lijn. De Poly Studio X30 en de Poly Studio X50 zijn onlangs geïntroduceerde all-in-one videoconferencing-oplossingen voor kleine vergaderruimten tot 10 personen. De all-in-one videobar voorziet in een 4k-camera met grote openingshoek die de spreker(s) automatisch in beeld neemt. De geïntegreerde "microphone array" zorgt dat alle deelnemers perfect hoorbaar zijn. Het systeem voorziet zelfs in de mogelijkheid om draadloos je content van elk device te delen via Apple Airplay, Miracast of de Poly Content App. Voor de bediening is een nieuw 8 inch touchpanel beschikbaar die een "one touch to join" ervaring mogelijk maakt. Ik kan nog wel even doorgaan, maar ervaar het zelf hier op de stand. Zien is gezien worden, en ja zeker ook geloven!

Terug naar nieuws overzicht
Unified Communications