Cisco boekt stabiel kwartaal dankzij vraag naar security toepassingen

Cisco boekt stabiel kwartaal dankzij vraag naar security toepassingen

13-02-2020 | door: Witold Kepinski

Cisco boekt stabiel kwartaal dankzij vraag naar security toepassingen

Cisco heeft de resultaten voor het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar bekend gemaakt voor de periode eindigend op 25 januari 2020.

Cisco rapporteerde een omzet voor het tweede kwartaal van 12 miljard dollar, een daling van 4 procent. Het nettoresultaat bedroeg 2,9 miljard dollar (een stijging van 2 procent) of $ 0,68 per aandeel.

De omzet per geografisch segment is ook bekend gemaakt: Amerika daalde met 5 procent, EMEA daalde met 3 procent en APJC daalde met 1 procent.

De inkomsten uit infrastructuurplatforms waren 6,5 miljard dollar, een daling van acht procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De omzet van applicaties bedroeg 1,35 miljard dollar, ook een daling van acht procent.

De verkoop van security oplossingen steeg met negen procent naar 748 miljoen dollar.

De vooruitzichten voor Cisco's derde kwartaal zijn redelijk stabiel. De omzet zal 1,5 en 3,5 procent lager uitvallen dan vorig jaar.

"Ik ben ongelooflijk trots op de innovatie die onze teams blijven stimuleren", aldus Chuck Robbins (foto), voorzitter en CEO van Cisco. "Ik heb vertrouwen in onze groeimogelijkheden op lange termijn, terwijl we onze klanten helpen bij het opbouwen van de netwerken voor de toekomst."

 

Terug naar nieuws overzicht
Unified Communications