Chromebooks: veilig voor gebruik in de gezondheidszorg

28-11-2019 | door: Redactie

Chromebooks: veilig voor gebruik in de gezondheidszorg

Met de aankoop van tienduizend Chromebooks schakelt zorginstelling Buurtzorg volledig over op Chrome Enterprise van Google. "De voordelen van Chrome Enterprise kenden we al een beetje. De Chromebooks van Acer maken het plaatje compleet", stelt Ard Leferink van Buurtzorg.

Ard Leferink, CIO en informatiemanager bij Buurtzorg, vertelt over de grote transitie waar zijn organisatie nu nog middenin zit: "Buurtzorg is een behoorlijk grote club met wel tienduizend zorgmedewerkers door heel Nederland. We werken met zelfsturende teams en er komt nogal wat bij kijken als je in zo’n decentrale organisatie als de onze een slag wilt maken op het gebied van ICT. Zeker als je het over devices hebt die de medewerkers dagelijks meenemen."

Altijd in contact

Buurtzorg werkte tot nu toe met iPads én met Google G Suite, vertelt Leferink: "Omdat het beheer, de veiligheid en de uitrol van G Suite het beste aansloten bij de wensen en de aard van onze organisatie. Uiteraard kijken we bij deze aantallen ook naar de kosten. En het totaalplaatje van Chrome OS, G Suite én Chrome Enterprise-apparaten vormt voor ons uiteindelijk de ideale oplossing. Met G Suite zijn apps handig verzameld in één pakket, dat naadloos werkt op alle apparaten. Met Gmail for business, Google Calendar, Google Groups en geïntegreerde instant messaging kunnen onze medewerkers onderweg continu met elkaar in contact blijven, communiceren en samenwerken."

Om met Chromebooks te kunnen werken is het gebruik van G Suite niet noodzakelijk. Chrome Enterprise biedt volledige compatibiliteit met Office-bestanden.

Lees verder in de onderstaande case story.

Acer_Q4 2019 - Whitepaper Buurtzorg NL LR.pdf

Meer informatie over de Chromebooks van Acer en Chrome Enterprise is beschikbaar op de website van Acer.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware