DCspine ontsluit datacenters van The Datacenter Group

08-11-2019 | door: Witold Kepinski

DCspine ontsluit datacenters van The Datacenter Group

Met de aansluiting van het datacenter in Amsterdam voorziet The Datacenter Group (TDCG) in de groeiende vraag naar connectiviteit tussen datacenters met een ontsluiting op DCspine. DCspine is een interconnectieplatform dat momenteel 70 datacenters, niet alleen in de randstad maar door heel Nederland en in België, ontsluit. Door de samenwerking met DCspine kan TDCG alle tien eigen datacenterlocaties makkelijk verbinden aan andere datacenters. Daarmee kan TDCG, naast het bieden van colocatie en private cloud-diensten, ook IaaS en private cloud-diensten van derden eenvoudig ontsluiten vanuit de eigen datacenters.

De weg effenen naar de hybrid cloud

TDCG kon altijd goed voorzien in de vraag naar redundantie vanuit de eigen datacenterlocaties die onderling verbonden zijn. “Steeds meer klanten willen echter naast colocatie en private cloud-diensten ook IaaS afnemen bij partijen als Microsoft Azure, AWS of Google. Via DCspine hebben we nu vanuit al onze locaties ook directe connectiviteit naar de Nederlandse en Belgische datacenters van deze partijen”, zegt Aike Rosdorff, accountmanager bij TDCG.

Hierdoor kan TDCG niet alleen optreden als adviseur in de journey to the cloud, maar ook fungeren als one-stop-shop voor klanten die kiezen voor de hybrid cloud. Rosdorff: “Omdat wij niet alleen colocatie leveren maar ook de huisbaas zijn van aanbieders van publieke en private clouddiensten vragen klanten ons vaak om een onafhankelijk en neutraal advies over hun pad naar de hybrid cloud. Door de aansluiting op DCspine kunnen we die pubieke IaaS-diensten nu ook heel eenvoudig koppelen aan onze colocatiediensten en de private cloud.”

Regionale ontsluiting

Voor TDCG is ook de lokale aanwezigheid van DCspine een belangrijk aspect van de samenwerkig. Rosdorff: “Wij breiden momenteel sterk uit in de regio en hebben door onze fusie met NLDC momenteel tien locaties in Nederland. Klanten in bijvoorbeeld Groningen of Eindhoven vinden het belangrijk om niet alleen het primaire, maar ook het uitwijkdatacenter dicht in de buurt te hebben, buiten de randstad. Zeker omdat ze steeds vaker kiezen voor een active-active opstelling. Via DCspine kunnen we nu vanuit onze eigen datacenters naar 60 andere datacenterlocaties ontsluiten.

Terug naar nieuws overzicht