Brian Speelman vertrekt met goed gevoel bij de Infotheek Group

30-10-2019 | door: Witold Kepinski

Brian Speelman vertrekt met goed gevoel bij de Infotheek Group

Brian Speelman, CDO Infotheek Group, heeft besloten de Infotheek Group te gaan verlaten. Brian richtte in 2001 Centralpoint.nl (e-reseller van IT-producten ) op en wist deze organisatie uit te bouwen tot een organisatie met een omzet van 120 miljoen euro euro en 100 medewerkers. In 2017 werd Centralpoint.nl overgenomen door de Infotheek Group en samengevoegd met Scholten Awater en Infotheek tot één nieuw Centralpoint. Mede onder de leiding van Brian groeide de Infotheek Group uit naar een organisatie met 1100 medewerkers en een omzet van ruim 750 miljoen euro.

In zijn rol als CDO was Brian verantwoordelijk voor het digitaal transformeren van de organisaties Centralpoint en Flex IT. De belangrijkste doelstellingen waren: meer digitaal zaken te doen met klanten en de interne digitale samenwerking bevorderen. Beide organisaties gaan de digitale transformatie lijn zelfstandig doorzetten.

Brian Speelman: “Ik heb ervoor gekozen afscheid te nemen van de Infotheek Group, omdat er voor mijn gevoel nu twee organisaties staan die klaar zijn voor de toekomst. Organisaties die snelheid en daadkracht nodig hebben waarbij een Group structuur geen bijdrage levert. Mijn keuze is dan ook een logisch gevolg van de positieve recente ontwikkelingen om beide bedrijven meer autonomie te geven.

Zo heeft Centralpoint onlangs een strategisch drie jaren plan afgerond voor verdere expansie. Ze willen de komende jaren fors groeien in de verkoop van IT-diensten, -oplossingen en –consultancy. Dit zowel autonoom als via acquisities. Daarbij wordt er vol ingezet op het uitbouwen van de business in de verschillende segmenten, de verkoop in AAS-modellen en wordt er een consolidatieslag voorzien in de Belgische markt.”

Flex IT heeft ook een sterke groei ambitie en heeft als doelstelling “De circulaire distributeur van Europa te worden.” Een blue ocean van circulariteit ligt aan de voeten van Flex IT. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het Flex IT gaat lukken het circulaire gedachtegoed en businessmodel succesvol uit te bouwen.

Brian vervolgt: “Ik heb er dus alle vertrouwen in dat Flex IT Distribution (onder de leiding van Leon Timmermans) en Centralpoint (onder leiding van Luuk Slaats) uit gaan groeien tot absolute marktleiders binnen hun bedrijfstak en verdere groei veilig gaan stellen. De kaders staan en voor mij is de tijd aangebroken om los te laten. Natuurlijk blijf ik ambassadeur van de organisaties en als aandeelhouder in een niet actieve rol betrokken. Voor mij is het een mooie stap om mij te gaan focussen op andere zaken in het leven.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags