Microsoft: Amerikaanse presidentskandidaat aangevallen door Iraanse hackers

07-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Microsoft: Amerikaanse presidentskandidaat aangevallen door Iraanse hackers

Een kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 is doelwit van cyberaanvallen. Een groep hackers probeert e-mailacounts gerelateerde aan de campagne van de kandidaat binnen te dringen. De aanvallen worden gekoppeld aan Iran.

Dit meldt Microsoft. Om welke kandidaat het gaat laat het bedrijf in het midden. CNBC meldt dat het gaat om de huidige Amerikaanse president Donald Trump. Tim Murtaugh, communicatiedirector van de campagne van Trump, ontkent dit echter tegenover The Verge. De aanvallen zouden tot nu toe niet succesvol zijn geweest.

Onderdeel van grotere aanvalscampagne

De aanvallen wordt toegeschreven aan een aanvalsgroep die 'Phosphorous' wordt genoemd. Deze groep voert naar verluid een bredere aanvalscampagne uit, waarbij in augustus en september een reeks e-mailaccounts op de korrel werden genomen. Microsoft's threat intelligence center meldt dat de groep 2.700 e-mailaccounts heeft geprobeerd te identificeren, waarvan er 241 uiteindelijk werden aangevallen.

Het gaat om e-mailaccounts van uiteenlopende organisaties en personen. "De accounts houden verband met Amerikaanse presidentsverkiezingen, huidige en voormalige overheidsfunctionarissen, journalisten die over wereldwijde politiek schrijven en prominente Iraniƫrs die buiten Iran wonen", schrijft Tom Burt, Corporate Vice President Customer Security & Trust bij Microsoft, in een blogpost. "Vier accounts zijn door deze pogingen gecompromitteerd; deze vier accounts zijn niet verboden met de Amerikaanse presidentscampagne of huidige en voormalige Amerikaanse overheidsfunctionarissen."

Terug naar nieuws overzicht

Tags