BlackBerry Advanced Technology Development Labs ziet het licht

01-10-2019 | door: Redactie

BlackBerry Advanced Technology Development Labs ziet het licht

BlackBerry kondigt de oprichting van BlackBerry Advanced Technology Development Labs (BlackBerry Labs) aan. Deze nieuwe businessunit gaat zich richten op research en development rond cybersecurity.

BlackBerry Labs wordt geleid door CTO Charles Eagan en bestaat uit een team van meer dan 120 softwareontwikkelaars, architecten, onderzoekers, productleads en security-experts. Hun gezamenlijke doel is het opsporen, onderzoeken, ontwikkelen en beschikbaar stellen van nieuwe technologie om ervoor te zorgen dat BlackBerry een vooroploper blijft op het gebied van security-innovaties.

Dankzij de opkomst van het Internet of Things (IoT) en een dynamische omgeving moeten organisaties zich continu wapenen tegen nieuwe aanvallen en beveiligingslekken. De eerste projecten van BlackBerry Labs richten zich op een combinatie van machine learning en security. Hiervoor werken de specialisten samen met bestaande businessunits Cylance, Enterprise en QNX.

Enterprise

Er is nog meer nieuws. BlackBerry ondersteunt met het nieuwe BlackBerry Enterprise Program (BEPP) channel partners om de snelgroeiende cloudmarkt aan te boren. En BlackBerry Unified Endpoint Management en BlackBerry’s cybersecurity-oplossingen zijn verder nu ook beschikbaar op AWS marketplace. 

Terug naar nieuws overzicht

Tags