T-Mobile stelt FttH Network in Den Haag Segbroek over voor concurrenten

17-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

T-Mobile stelt FttH Network in Den Haag Segbroek over voor concurrenten

T-Mobile maakt haar wholesale aanbod openbaar. Hiermee stelt het bedrijf het FttH netwerk dat nu in Den Haag Segbroek wordt aangelegd direct open voor concurrenten. Andere aanbieders van internettoegangsdiensten kunnen via dit glasvezelnetwerk consumenten- en zakelijke diensten leveren.

De provider kondigde bij de start van de graafwerkzaamheden al aan het netwerk zo snel mogelijk open te stellen voor andere aanbieders en komt die belofte nu na. Door dit wholesale aanbod krijgen inwoners van Segbroek een breder aanbod van diensten van concurrerende aanbieders. KPN verwacht dat de prijsstelling van het wholesale aanbod zal leiden tot een hoge bezetting van het netwerk, waardoor een aantrekkelijke case voor investeerders ontstaat.

Helden Van Nu en Netrebel zijn eerste gebruikers

Helden van Nu heeft zich als eerste concurrerende aanbieder al gemeld om gebruik te maken van het aanbod in Segbroek. Helden van Nu gaat op het FttH netwerk van T-Mobile diensten aanbieden voor het MKB. Tom Martin, Directeur van Helden van Nu: "Het wholesale aanbod van T-Mobile is uniek in Nederland. We kunnen als landelijk opererende zakelijke dienstverlener nu laagdrempelig ons servicegebied uitbreiden en hier end-to-end dienstverlening leveren. Onze kosten en investeringen zijn veel lager dan in andere gebieden. De aanpak van T-Mobile verdient navolging."

Ook Netrebel heeft een overeenkomst met T-Mobile getekend. Directeur Sijmen Kooiman: "Als internet-only aanbieder sluit de rebelse aanpak van T-Mobile naadloos bij ons aan. De wholesale tariefstelling van T-Mobile zorgt ervoor dat nu glasvezel internet voor iedereen binnen handbereik komt. We kijken ernaar uit om netrebel internet, het beste internet van Nederland, ook op dit glasvezelnetwerk beschikbaar te maken."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken
Netwerken