Apple en Foxconn geven schending Chinese arbeidswet toe

10-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Apple en Foxconn geven schending Chinese arbeidswet toe

Apple en diens partner Foxconn geven toe de Chinese wet te hebben overtreden door te veel tijdelijk personeel in te schakelen in de grootste iPhone fabriek van Foxconn in China.

In een verklaring aan Bloomberg erkent Apple zijn fout. De overtreding kwam aan het licht toen de Amerikaanse non-profit organisatie China Labor Watch onderzoekers undercover naar een fabriek van Foxconn in het Chinese Zhengzhou stuurde. Meer dan de helft van het personeel in deze fabriek bleek tijdelijk personeel te zijn, terwijl dit volgens de Chinese wet niet meer dan 10% mag zijn.

Onderzoek

Apple is een onderzoek gestart en meldt dat het aantal tijdelijke medewerkers in de fabriek 'onze standaarden overschrijdt'. Het bedrijf zegt samen te werken met Foxconn om het probleem op te lossen. Foxconn meldt in de een verklaring dat het aantal tijdelijke medewerkers 'niet consistent is met de bedrijfsrichtlijnen'.

Ook meldt Apple dat andere problemen in het onderzoek naar voren zijn gekomen. Zo zouden stagiaires te veel overuren hebben gedraaid, wat een schending is van de eigen Code of Conduct van het bedrijf. Ook hiertegen belooft het bedrijf maatregelen te nemen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags