Matige groei in wereldwijde ethernet switch en router markt

08-09-2019 | door: Witold Kepinski

Matige groei in wereldwijde ethernet switch en router markt

De wereldwijde markt voor Ethernet-switches (laag 2/3) boekte een omzet van 7,07 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2019 (2Q19), een stijging van 4,8% jaar op jaar. Ondertussen stegen de totale omzet van enterprise en serviceproviders (SP) routers op jaarbasis met 3,4% in 2Q19 tot 3,96 miljard dollar. Deze marktresultaten zijn gepubliceerd in de International Data Corporation ( IDC ) Worldwide Quarterly Ethernet Switch Tracker en Worldwide Quarterly Router Tracker.

Hoogtepunten Ethernet-switchmarkt

Vanuit een geografisch perspectief had de 2Q19 Ethernet-switchmarkt over de hele wereld gemengde resultaten. De regio Midden- en Oost-Europa (CEE) groeide jaar op jaar met 10,8%, terwijl Rusland - de grootste markt van de regio - 9,2% groeide en Polen 29,6% groeide. De regio Midden-Oosten en Afrika (MEA) kende ook een sterke groei van 10,2%; Qatar leidde de groei van de regio met een groei van 70,3%. West-Europa steeg met 1,1%, met Nederland met 18,6% in de regio.
De Amerikaanse markt groeide met 10,7%, terwijl de Canadese markt met 3,8% groeide. De regio Latijns-Amerika was 1,2% lager nadat Brazilië met 8,3% daalde.

De regio Azië / Pacific (exclusief Japan) (APeJ) daalde jaar op jaar met 4,2%. De Chinese markt daalde jaar op jaar met 4,7%, terwijl de Australische markt met 16,0% daalde.

"Netwerktransformatie blijft een topprioriteit voor bedrijven over de hele wereld, omdat ze hun activiteiten willen uitbreiden en klanten willen behagen met flexibele connectiviteit", aldus Rohit Mehra, vice-president netwerkinfrastructuur . "Organisaties realiseren zich steeds meer de cruciale rol die modernisering van het netwerk speelt bij het creëren van een digitale onderneming, die de groei in de Ethernet-switching- en enterprise-routerplatforms in de nabije toekomst zal blijven stimuleren."

De groei op de Ethernet-switchmarkt wordt nog steeds aangedreven door de snelste schakelplatforms op de markt. Zo is het aantal 100Gb-switches jaar op jaar met 58,3% gestegen tot 4,4 miljoen. De opbrengsten van 100 GB groeiden jaar op jaar met 42,9% in 2Q19 tot $ 1,28 miljard, goed voor 18,1% van de omzet van de markt, vergeleken met 13,2% van de omzet van de markt een jaar eerder. Schakelaars van 25 GB zagen ook een indrukwekkende groei, met 84,8% tot $ 364,1 miljoen, terwijl havenzendingen jaar na jaar met 74,5% groeiden. Lagere snelheids campusschakelaars, een meer volwassen deel van de markt, blijven gematigde groei zien. De havenzendingen van 10 GB groeiden jaar op jaar met 2,6% tot 27,9% van de omzet van de markt. 1 GB-switches groeiden jaar op jaar met 6,6% in haventransporten, goed voor 40,0% van de totale omzet van de markt.

Hoogtepunten routermarkt

De wereldwijde routermarkt voor ondernemingen en serviceproviders groeide op jaarbasis met 3,4% op jaarbasis in 2Q19, waarbij het grootste serviceprovidersegment 75,9% van de omzet voor zijn rekening neemt, met 2,0% groeit en het zakelijke segment van de markt een gezonde groei doormaakt. 8,0%. Vanuit regionaal perspectief is de markt voor gecombineerde serviceproviders en zakelijke routers gestegen met 2,7% in APeJ, terwijl het segment van serviceproviders met 3,8% is toegenomen. De totale markt van

Japan groeide jaar op jaar met 7,0%. De inkomsten in West-Europa stegen met 5,2% op jaarbasis, terwijl de CEE-markt voor gecombineerde ondernemingen en dienstverleners jaar op jaar met 15,2% groeide. De MEA-regio steeg met 7,4%. In de VS steeg het enterprise-segment met 18,8%, maar daalde de omzet van serviceproviders met 6,4%, waardoor de totale markt jaar na jaar met 0,8% daalde. De Canadese markt steeg 9.

Hoogtepunten vendors

Cisco eindigde 2Q19 met een stijging van 6,8% op jaarbasis in de totale omzet van Ethernet-switches en marktaandeel met 51,1%. In het fel betwiste segment van 25 GB / 100 GB is Cisco marktleider met 38,8% van de omzet van de markt. De omzet van Cisco's campus / branche Ethernet-switch steeg jaar op jaar met 14,3%. Ondertussen daalde de datacenter-omzet van Cisco in 2Q19 met 3,2% op jaarbasis. De omzet van Cisco's gecombineerde serviceprovider en enterprise router steeg met 6,6% op jaarbasis, waarbij de omzet van enterprise router toenam met 16,2% en de SP-opbrengsten met 1,1%. Het gecombineerde marktaandeel van SP en enterprise router van Cisco steeg tot 36,8%, vergeleken met 35,7% in 2Q18.

De omzet van Huawei Ethernet-switches steeg met 18,9% op jaarbasis, waardoor het marktaandeel van het bedrijf 9,7% bedroeg. De gecombineerde SP- en enterprise router-opbrengsten van het bedrijf stegen met 1,5% jaar op jaar met een marktaandeel van 31,1%.

Arista Networks zag de omzet van Ethernet-switches met 15,4% stijgen in 2Q19, waardoor het aandeel 7,3% van de totale markt bedroeg, een stijging van 6,6% een jaar eerder. De opbrengsten van 100 GB waren goed voor 65,4% van de totale omzet van het bedrijf, wat de focus van het bedrijf op hyperscale- en cloudproviders en bepaalde grote bedrijfssegmenten aangeeft.

De omzet van HPE 's Ethernet-switch daalde met 6,3% op jaarbasis, waardoor het bedrijf een marktaandeel van 5,8% kreeg.

De omzet van Juniper 's Ethernet-switch daalde met 19,6% in 2Q19, waardoor het marktaandeel op 2,9% kwam. Juniper zag een daling van 15,0% in de omzet van de gecombineerde onderneming en SP-router, waardoor het marktaandeel in de routermarkt op 10,5% kwam.

"De dynamiek van zowel de Ethernet-switching- als de routermarkt blijft evolueren", aldus Petr Jirovsky, onderzoeksdirecteur, IDC Networking Trackers. "De Ethernet-switchmarkt blijft zijn meest robuuste groei zien van de snelste schakelplatforms, geleid door de voortdurende uitbreiding van de datacentercapaciteit door hyperscale- en cloudserviceproviders. De routermarkt wordt ondertussen aangedreven door bedrijven die op zoek zijn naar verbinden met een toenemend aantal toepassingen in combinatie met SD-WAN aan de rand van hun netwerk. Beide trends zijn in verschillende mate van volwassenheid over de hele wereld, maar ze zullen combineren om deze markten de komende jaren te blijven aansturen."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken
Netwerken