Wij zijn Poly!

Sebastiaan Hoogstadt

02-09-2019 | door: HP van Tilburg

Wij zijn Poly!

"Elke dag creëren we geweldige nieuwe manieren om nog gemakkelijker te horen, te zien, te werken en samen te werken in de steeds digitalere wereld." Dat is de missie van Poly, het bedrijf dat dit voorjaar ontstond uit een samengaan tussen Plantronics en Polycom. Het lijkt in alles een 'match made in heaven'. Vanuit de markt werd enthousiast gereageerd. Altijd enthousiast is zeker ook Sebastiaan Hoogstadt, die de nieuwe organisatie voor de Benelux mag gaan aanvoeren. We hebben een kort - en zoals we van hem gewend zijn - dynamisch gesprek.

Sebastiaan, 18 maart 2019 werden Polycom en Plantronics samen Poly. Wat betekent dat?

Poly, wat 'veel' betekent, beschikt over de audio- en video-expertise van Plantronics en Polycom en maakt gebruik van de slimme endpoints van het bedrijf, die Unified Communications (UC) platformen met elkaar verbinden. Op die manier worden zaken binnen de moderne werkomgeving zoals afleiding, complexiteit en afstand verminderd. Het mooie van deze samenvloeing is dat we de kracht van een persoonlijk device als de headset van Plantronics combineren met de kantoor-oplossingen van Polycom. Zo maken we dus de brug tussen het Personal Area Network (PAN) en het Local Area Network (LAN). Hoe slimmer deze twee werelden op elkaar zijn afgestemd hoe beter. Mensen werken tegenwoordig primair vanuit hun Digitale Workplace die bestaat uit een laptop, smartphone...en? Een onmisbare slimme headset die ze overal mee naar toe kunnen nemen. Aangekomen op het eigen kantoor, flexkantoor, of dat van een relatie kunnen ze dan gebruik maken van de vaste apparatuur van Polycom. Dit is in alle opzichten een geweldige match. Iedereen die snapt dat, we hoeven t ook amper uit te leggen. Het is alleen nu zaak om het fusie-merk Poly tussen de oren van de mensen te krijgen.

Wat zijn de productgroepen waarop jullie je gaan richten bij Poly?

Poly gaat zich op de innovatiegebieden richten die te maken hebben met samenwerken en communiceren. Daarin zit immers de kern van elke succesvolle organisatie. Dat betekent dus ten eerste Intuïtieve werkomgevingen creëren voor iedereen. De moderne open-kantooromgeving zorgt voor meer afleiding en geluidsoverlast op het werk, wat leidt tot een lagere productiviteit en medewerkerstevredenheid. Poly levert oplossingen om afleiding door geluid in open ruimten aan te pakken. Ten tweede biedt het bedrijf technologieën om 'huddle rooms' – waar groepen van twee tot zes personen in alle rust kunnen samenwerken – net zo effectief in te richten als traditionele boardrooms. Verder bieden we Cloudservices, waarmee we IT-professionals en gebruikers helpen meer uit hun apparaten te halen. Terwijl de macrotrend van de empowerment van eindgebruikers doorgaat, is het voor IT-professionals een steeds grotere uitdaging om te weten welk apparaat waar wordt gebruikt. Poly streeft ernaar gebruiksvriendelijke oplossingen ook makkelijk beheersbaar te maken. Wij maken met slimmere apparaten en, misschien nog wel belangrijker, slimme software samenwerken steeds makkelijker. ?

Waar liggen de uitdagingen voor een definitieve doorbraak van remote working en conferencing?

Heb je even? -Sebastiaan lacht breed uit- Het grote probleem van UC is dat chat en video niet gestandaardiseerd zijn. Eigenlijk is het gehele UC domein niet gestandaardiseerd, waardoor er continu een proces aan de gang is waarin mensen moeten uitzoeken hoe iets werkt. Dat is echt te wijten aan de grote jongens als Broadsoft, Webex, Unify, Microsoft, Avaya en Cisco die allemaal hun eigen feestje willen vieren op hun eigen platform. Het is alsof niemand bereid is om de slag te slaan naar één standaard, hetgeen de enige oplossing is om UC echt naar een hogere hoogte te brengen. Het moet echt makkelijker en intuïtiever, anders gaat het niet werken. Net zoals het met e-mail en voice niet uitmaakt waarop de zender of ontvanger werkt moet dat bij video en chat ook niet uitmaken. Er moet een standaard komen, net als Bluetooth - waarvan de uitvinder Jaap Haartsen overigens voor Poly werkt - dat is. Poly heeft vernuftige middelware ontwikkeld waarmee het niet uitmaakt op welk platform je de videocall opzet. Het werk gewoon. En verder moeten deze grote partijen zo snel mogelijk aan de slag om die standaard te maken. Wij werken daar graag aan mee, want in de visie van Poly moet in 2020 en verder, een groot gedeelte van de oplossing van vollopende wegen en overvolle vliegvelden komen. Met name uit digitale oplossingen. Digitale communicatie is makkelijker, goedkoper en veel milieuvriendelijker. En ja, wij willen ook dat mensen nog fysiek samenkomen, maar wel met beleid en een reden.

Daarover gesproken. Jullie hebben in Hoofddorp zitting genomen in het Plantronics kantoor. Bevalt dat?

Ja echt! Wat een feest om daar te mogen werken. Als oud Polycommer durf ik te zeggen dat we er 300% op vooruit zijn gegaan. Over dit kantoor is qua geluid, klimaat en atmosfeer zo goed nagedacht, dat je er letterlijk uitgerust vandaan komt. En nee, we werken er juist hard, want er is ontzettend veel te doen en we draaien na de fusie heel goed. Maar Poly laat daar zien dat werken, samenwerken en verstand hebben van beeld en geluid allemaal samenkomt. Je kunt het UC vraagstuk niet beheersen als je geen integrale en holistische kijk op samenwerkende mensen hebt. Er is nog veel te doen en Poly is daarin dé vooroplopende partij. Dat is zeker!

Terug naar nieuws overzicht
Unified Communications