Renewd levert iPhone in duurzamere verpakking

11-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Renewd levert iPhone in duurzamere verpakking

Renewd gaat iPhones voortaan leveren in een duurzamere verpakking. Het verpakkingsmateriaal is kleiner en gemaakt van duurzaam karton en biologisch afbreekbaar plastic.

Door de accessoires minder ruimte te geven en met behulp van een wijziging in het materiaal is de nieuwe verpakking 36% kleiner gemaakt dan zijn voorganger. Dit heeft een flinke impact op de CO2-emissie van het bedrijf; naar verwachten nemen de CO2-emissies van Renewd op het gebied van logistieke hierdoor met ruim een derde af. Bram Wingens, CEO Renewd: “Als bedrijf blijven we mooie stappen zetten. Het werd hoog tijd dat onze verpakkingen hier ook in meegingen. Met dit nieuwe ontwerp zetten we deze stap op meerdere vlakken. Een stuk duurzamer, informatiever en nog mooier ook!”.

FSC-certificering

Het geld dat wordt bespaard met de afname in het volume van de verpakking wordt gestoken in het materiaal. Het karton dat wordt gebruikt voor de verpakking is vanaf nu uitsluitend gemaakt met papier afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Het gebruikte karton voldoet dan ook aan de regels volgens de FSC-certificering (Mix C105636).

Daarnaast is er afscheid genomen van de welbekende plastic ‘sleeve’, die om de oude verpakking heen zat. De informatie die op de sleeve stond is voortaan rechtstreeks terug te vinden op de nieuwe verpakking zelf. Ook het logo van het onlangs uitgebrachte Keurmerk Refurbished is terug te vinden op de verpakking.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware