BTC neemt de rol van Managed Service Provider (MSP)

08-07-2019 | door: HP van Tilburg

BTC neemt de rol van Managed Service Provider (MSP)

Vraaggesprek met Ray Kemp, nieuwe Managing Director BTC

BTC is een top drie speler in Nederland op het gebied van connectiviteit en op weg om dé transitie te maken naar MSP. Begin januari van dit jaar verhuisde BTC naar hun nieuwe pand en werd bekend gemaakt dat Ray Kemp de nieuwe Managing Director is geworden. Tijd om kennis te maken met deze nieuwe schipper die BTC verder op de ingezette koers gaat gidsen. Duidelijk is dat we met Ray iemand treffen die er niet terugschrikt om uitgesproken te zijn.

Leuk kennis te maken Ray. Kun je wat over jezelf vertellen, want ondanks jouw lange carrière ben je in de channel nog een redelijk onbekende.

Graag. Ja, in deze branche ben ik inderdaad nieuw, maar niet in de ICT. Ik heb een uitgebreide IT achtergrond met de nadruk op System Intergration en Big Data. De laatste jaren was ik eigenaar van een IT organisatie. Het heeft me altijd aangetrokken om complexe zaken simpeler te maken. Dat is volgens mij precies wat een ICT operatie nodig heeft: maak het overzichtelijk, beheersbaar en schaalbaar. Daar ontbreekt het helaas nogal eens aan bij klanten.

Van System Integration en Big Data naar het beheer van smartphone en abonnementen. De stap naar BTC is wel een flinke zou ik zo zeggen.

Dat kun je wel zeggen. Ik moest wel even wennen aan de compleet andere materie van connectiviteit. Maar ik wist vanaf de start wat voor enorme potentie er in het klantenbestand en de relaties van BTC zit. Het is vooral in de kern een kwestie van buy and build en cross- en upsell wat de strategie is. Wat oprichters Ronald Horn en Dick Houtsma en de mensen hier de laatste 19 jaar hebben opgebouwd aan klantenbase is waanzinnig knap. Precies vanuit de visie dat IT en telecom samenkomen en dat de bèta’s van de IT wereld wat kunnen leren van de commerciële attitude van mensen in de telecom is juist de reden geweest voor Pride Capital om mee te willen investeren in de buy and buildstrategie van BTC. Overigens is de deal met Pride Capital (voorheen Main Capital) vorig jaar gesloten.

Iedereen weet dat IT en telecom samenkomen, toch gaat het integreren van de culturen langzaam. Hoe zie jij dat?

Het is maar net hoe je het bekijkt. We zitten in een tijd waarin technologische innovaties zich in een razend tempo opvolgen. Had 15 jaar geleden gezegd dat iedereen in 2019 een smartphone en laptop zou hebben en dat alle software en data in de cloud zouden staan, dan was je voor gek verklaard. Toch is dat nu een feit. We gaan geen dag meer zonder smartphone op pad en ook de laptop is onze dagelijkse vriend. De smartphone is het meest krachtige device op dit moment. Toch is het raar dat een groot deel van de bedrijven hun organisatie niet runt vanaf hun smartphones. BTC is de partij die haar klanten in het MKB, overheid en corporate segment hierbij helpt. Wij geloven sterk in het feit dat elke ondernemer c.q. bestuurder zijn bedrijf device-onafhankelijk zou moeten runnen. Bedrijven kiezen er steeds meer voor om hun IT afdeling te outsourcen, insourcen en near-sourcen. Het gaat daarbij om het totaalplaatje waarvan bereikbaarheid en connectiviteit een belangrijk vetrekpunt is. Alle connectiviteitsvormen zijn nu ook een stuk software geworden die via API’s moet worden geïntegreerd met andere applicaties.

Hoe kijk jij als nieuwkomer tegen de telecomwereld aan?

Nou, ik zeg niet dat ik geschrokken ben, maar deze wereld heeft me wel verbaasd. Neem nou eens de facturen die je krijgt van operators. Ik en met mij vele mensen snappen daar daadwerkelijk heel weinig van. De telecomoperators hebben jarenlang hele makkelijke zaken in mijn ogen onnodig complex gemaakt. En zoals ik al zei is dat een missie van mij om complexe zaken simpel te maken. Hierbij moet ik ook vermelden dat we de laatste maanden hele constructieve gesprekken voeren met VodafoneZiggo, T-Mobile en KPN. We kunnen heel veel van elkaar leren en er is echt wat gaande in de goede richting daar. Daarom ben ik positief over de samenwerking naar de toekomst met deze partijen.

Tot slot, hoe zie je dan de rol van BTC?

Ten eerste wil ik heel graag van de naam reseller af. Met het toewerken naar de rol van MSP kunnen wij in de toekomst onze klanten beter ontzorgen en beheren op het gebied van connectiviteit/cloud, System Intergration en applicatie beheer. Dit houdt uiteraard ook de totale ontzorging van de Digital Workplace in. Het gaat daarbij in de kern om uptime en security. Alleen wanneer je al deze facetten integraal bekijkt en beheerst ben je succesvol. Dat is de koers die BTC gaat varen en vooral volgens mijn eigen favoriete adagium: Keep IT Simple!

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom