Europees Hof: 'Fusie Vodafone en Ziggo terecht goedgekeurd door Europese Commissie'

23-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Europees Hof: 'Fusie Vodafone en Ziggo terecht goedgekeurd door Europese Commissie'

De fusie van Vodafone en Ziggo is terecht goedgekeurd door de Europese Commissie, oordeelt het Europees Hof van Justitie. KPN tekende bezwaar aan tegen de goedkeuring, maar deze bezwaren worden door het Hof van tafel geveegd.

Dit meldt RTL Z. Vodafone en Ziggo zijn in januari 2017 gefuseerd. De Europese Commissie keurde de overname goed, maar stelde wel dat Vodafone zijn divisie gericht op het aanbieden van vast internet moest verkopen. Deze tak werd overgenomen door T-Mobile.

'Onderbouwing klopt niet'

KPN is het niet eens met de goedkeuring die de Europese Commissie voor de overname heeft gegeven. De onderbouwing die de commissie hiervoor heeft gegeven klopt volgens de telecomprovider niet. Zo is KPN van mening dat de gevolgen van de fusie door de commissie verkeerd zijn ingeschat. Het bedrijf stapte daarom in de rechter, maar die gaat dus niet mee in de bezwaren.

KPN laat in een reactie weten de uitspraak te bestuderen. Doordat KPN de rechtszaak heeft verloren, moet het bedrijf de proceskosten betalen. KPN kan nog in beroep tegen de uitspraak, die hier te vinden is.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom