KPN Ventures investeert in connectiviteitsplatform voor IIoT

14-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

KPN Ventures investeert in connectiviteitsplatform voor IIoT

KPN Ventures, de investeringstak van KPN, investeert in Wirepas. Dit draadloze connectiviteitsplatform voor het Industrial Internet of Things (IIoT) is erop gericht een connectiviteit te leveren voor grootschalige IoT-netwerk met een hoge dichtheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid.

De investering van KPN Ventures is onderdeel van een investeringsronde. Naast KPN Ventures investeerde ook Tesi en de bestaande investeerder ETF Partners, Inventure Fund en Vito Ventures in Wirepas. De partijen investeren gezamenlijk 14,4 miljoen euro in het bedrijf.

Wirepas Mesh

Wirepas heeft 'Wirepas Mesh' ontwikkeld, een unieke hardware-onafhankelijk radiocommunicatieprotocol voor gedecentraliseerde netwerken waarmee grootschalige IoT-applicaties kunnen worden ondersteund. Wirepas Mesh vormt een zelfvormend en zelfhelend netwerk waarin deelnemende apparaten zelfstandig beslissingen nemen, maar hierbij wel de belangen van het volledige netwerk in acht nemen.

Het protocol is gericht op oplossingen die schaalbaarheid, energie-efficiëntie, dichtheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit vereisen. De Wirepas Mesh technologie kan worden gecombineerd met andere IoT-netwerktechnologieën om IoT-oplossingen te bouwen die aan specifieke eisen voldoen, waaronder systemen om binnen of buiten objecten of personen traceren.

Ecosysteem van technologiepartners

Het bedrijf heeft de afgelopen drie jaar een wereldwijd ecosysteem van technologiepartners ontwikkeld om klanten te ondersteunen. Deze partners hebben de technologie van Wirepas verwerkt in eindoplossingen, waaronder asset tracking, slimme verlichting, sensoroplossingen en slimme energiesystemen. De investering wordt gebruikt om dit partnerecosysteem verder uit te breiden. Daarnaast wordt het geld om het platform door te ontwikkelen.

Terug naar nieuws overzicht