Faillissement van Rerum Technics aangevraagd door KPN

13-05-2019

Faillissement van Rerum Technics aangevraagd door KPN

KPN heeft het faillissement aangevraagd van Rerum Technics BV, dat is ontstaan uit het oude Entropia Digital. Aanleiding voor de faillissementsaanvraag is vorderingen ter waarde van 6,3 miljoen euro die KPN stelt te hebben op Entropia.

Dit meldt Verbinding. KPN en Rerum zijn verwikkeld in een langlopend conflict. De rechter veroordeelde Entropia Digital in december 2017 tot het betalen van zo'n 6,3 miljoen euro in een rechtszaak over het stopzetten van de ontwikkeling van een Tetra netwerk, een netwerk voor de GVB Amsterdam en een semafonienetwerk.

'Geen invloed op dienstverlening naar klanten'

Zowel KPN als Rerum bevestigen dat de Rechtbank Rotterdam aanstaande dinsdag de faillissementsaanvraag behandeld. Hilde Pors, advocaat van Philip Vercruysse, vertegenwoordigt Rerum. Pors zegt tegen Verbinding: "Een faillissementsaanvrage van Rerum Technics BV, ingediend door KPN, zal door de Rechtbank Rotterdam worden behandeld en heeft geen enkele invloed op de activiteiten van en de dienstverlening naar de klanten en relaties van de Entropia groep."

Stijn Wesselink, woordvoerder van KPN meldt in een reactie naar Verbinding: "Wij kunnen bevestigen dat KPN het faillissement van Rerum Technics BV heeft aangevraagd. Verder is het ons het beleid dat we hierover geen uitspraken doen."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom