Topman Huawei: '5G-smartphone gaat 600 dollar kosten'

20-04-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Topman Huawei: '5G-smartphone gaat 600 dollar kosten'

Huawei brengt dit jaar een 5G-smartphone op de markt met een prijskaartje van 600 dollar. Hiermee wil het bedrijf een betaalbare 5G-smartphone op de markt brengen; aan veel 5G-smartphones hangt een relatief hoog prijskaartje.

Dit heeft Peter Zhou, Chief Marketing Officer voor Wireless Marketing bij Huawei, bekend gemaakt in een interview met de Financial Times. Zhou verwacht dat de 5G-smartphone van Huawei in eerste instantie 600 dollar zal kosten, maar deze prijs vrij snel gaat zakken. "Volgend jaar kunnen we volgens sommigen al 5G smartphones van 300 dollar verwachten, iets wat ik zeer goed mogelijk acht", aldus Zhou.

Met een prijskaartje van 600 euro wil Huawei zijn 5G-smartphone voor een lager bedrag op de markt zetten dan concurrenten. Zo vraagt Samsung voor zijn Glaaxy S10 5G naar verwachting een bedrag van ruim 1.200 dollar. Apple werkt eveneens aan een 5G-smartphone, maar hier zijn nog geen prijzen voor beschikbaar. Ter illustratie: de iPhone Xr is in Nederland beschikbaar vanaf 859 euro, terwijl voor de iPhone Xs minimaal 1.159 euro moet worden betaald.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware