AWS lanceert specialty certificering voor Alexa ontwikkelaars

17-04-2019 | door: Witold Kepinski

AWS lanceert specialty certificering voor Alexa ontwikkelaars

Amazon Web Services (AWS) introduceert zijn nieuwe specialty certificering voor ontwikkelaars die werken met Alexa, de cloud gebaseerde en spraakgestuurde virtuele assistent van Amazon. 

Alexa is inmiddels beschikbaar op 100 miljoen apparaten van Amazon, waaronder de Echo smart speakers. Het AWS Certified Alexa Skill Builder Specialty certificeringsexamen, waarvan AWS zegt dat het de enige certificering is die het vermogen van ontwikkelaars om Amazon Alexa-vaardigheden te bouwen, test en publiceert te valideren, is nu beschikbaar.

Bedrijven kunnen Alexa integreren in hun producten voor spraakgestuurde functies. Denk hierbij voor streaming media, spraakherkenning en meldingen.

Er zijn inmiddels tienduizenden vaardigheden in de Alex Skills Store in categorieën zoals  communicatie, games, onderwijs, winkelen, reizen en transport.

Ook automotive is interessant voor AWS. Naar verwachting zullen ongeveer 20 miljoen voertuigen die in 2023 worden verkocht worden uitgerust met Amazon Alexa of een Google Assistant zo meldt een onderzoek van ABI Research.

Terug naar nieuws overzicht
Unified Communications