HP start offensief tegen handel in nagemaakte print cartridges

15-04-2019 | door: Witold Kepinski

HP start offensief tegen handel in nagemaakte print cartridges

HP bezweert dat het resellers en andere partners zal bestrijden die handelen in nagemaakte, gekloonde en imitatie print cartridges. Dit zegt David Ryan, baas van HP EMEA Supplies, in gesprek met Dutch IT-channel. 

HP wil meer halen uit de print supplies business. De omzet in deze business daalde in het laatste kwartaal wereldwijd met drie procent en negen procent in de EMEA regio. HP denkt dit tegen te gaan om nagemaakte, gekloonde en imitatie print cartridges strenger aan te pakken omdat ze het intellectuele eigendom van HP schenden aldus Ryan.

Ryan zegt dat het samen met resellers de voordelen van originele HP cartridges wil benadrukken zoals betere kwaliteit en milieuvriendelijkheid. Volgens Ryan zal HP de nadelen van namaak en niet originele cartridges belichten die veel meer energie gebruiken en een hogere carbon footprint hebben. Ook niet originele toners zouden zorgen voor een slechtere lucht kwaliteit.

Recent werden de nieuwe energie-efficiënte HP LaserJet A4 400/500 printers met de originele HP EcoSmart zwarte toner gepresenteerd. Deze printers gebruiken 21 procent minder energie dan vorige generaties van HP printer-systemen aldus HP.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags