Aircision start 5G testproject op basis van lasertechnologie

15-04-2019 | door: Redactie

Aircision start 5G testproject op basis van lasertechnologie

Enkele Nederlandse technologiebedrijven werken samen om van Eindhoven een wereldwijd 5G innovatiecentrum te maken. Deep-techbedrijf Aircision zegt klaar te zijn om zijn 5G-communicatietechnologie op laserbasis te testen, een technologie die conventionele kabels en glasvezel zal vervangen in strategische delen van supersnelle communicatienetwerken.

Dit kondigde Aircision, dat onderdeel uitmaakt van HighTechXL, aan tijdens de Beyond Tech-conferentie in Eindhoven.

De test straalt gegevens van en naar verschillende gebouwen op de High Tech Campus Eindhoven. Dit wordt 's werelds eerste test van Free Space Optics (FSO) als werkende technologie voor toekomstige 5G-netwerken. De lasertechnologie van Aircision heeft grote mogelijkheden voor datatransmissie met hoge bandbreedte zo beweert John Reid, CTO van Aircision.

Eerder dit jaar kondigde de gemeente Eindhoven de implementatie van het eerste Nederlandse 5G-testnetwerk aan. Toonaangevende bedrijven zoals VodafoneZiggo, Ericsson, High Tech Campus Eindhoven, PSV en Effenaar nemen deel aan het project. Het Eindhovense 5G-netwerk zal worden gebruikt voor het pionieren in nieuwe use-cases die zijn ontwikkeld door grote bedrijven en snelgroeiende MKB’ers.

Terug naar nieuws overzicht
Netwerken