Bedrijfsspionage levert voormalig HTC-topman celstraf van ruim acht jaar op

14-04-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Bedrijfsspionage levert voormalig HTC-topman celstraf van ruim acht jaar op

Een voormalig topman van HTC is in Taiwan veroordeeld tot een celstraf van acht jaar en één maand wegens bedrijfsspionage. De man zou jarenlang informatie over de eigen schil die HTC op Android legt hebben doorgespeeld aan Chinese bedrijven.

Dit meldt Taipei Times. Het gaat om een voormalig topman van HTC's softwaredivisie. Hij zou tegen betaling informatie hebben doorgespeeld aan Chinese bedrijven. Onder meer het ontwerp van de Sense 6.0-interface van HTC zou op deze wijze vroegtijdig zijn gelekt naar de betrokken partijen. Ook zou de man de lokale overheid in het Chinese Chengdu en andere Chinese gemeenten hebben geholpen ontwerpbureau's voor mobiele telefoons op te zetten.

195.000 euro verdiend

De voormalig topman zou met zijn praktijken zo'n 6,83 miljoen Taiwanese dollars hebben verdiend, omgerekend zo'n 195.000 euro. Dit bedrag is in beslag genomen.

Naast de topman zijn ook vijf andere medewerkers van HTC bij de spionage betrokken. Deze medewerkers hebben allen hun betrokkenheid bekend, terwijl de voormalig topman van HTC de aantijgingen ontkend. Ook drie Taiwanese toeleveranciers van HTC zijn aangeklaagd wegens de spionage.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware