ICT resellers bouwen zelf waarde met Mobile Wholesale

Mobile Wholesale training

14-04-2019 | door: Redactie

ICT resellers bouwen zelf waarde met Mobile Wholesale

Begin december kondigde telecom- en internetprovider dean one Mobile Wholesale aan, dat ICT resellers toegang geeft tot het zakelijke portfolio van T-Mobile. Binnen deze propositie kunnen resellers onder hun eigen naam simkaarten verkopen en daarmee rekenen op een vaste vergoeding per maand. De directeur Business Transformation en verantwoordelijke voor deze nieuwe propositie, Dave Faber, geeft toelichting op de nieuwe route en manier van mobility-denken. 

Veranderde marktsituatie
Ruim een maand na de introductie van Mobile Wholesale blijkt dat het resellerkanaal duidelijk zat te wachten op een whitelabel simkaart oplossing. De eerste Mobile Wholesale training van dean one, waar we Dave Faber na zijn optreden op het podium treffen, zit helemaal vol. Dave Faber geeft ons zijn visie op het succes van deze training: “Mobile Wholesale durf ik nu al een schot in de roos te noemen. Dat komt omdat we hier ingaan op een paar ontwikkelingen die samenkomen. De tarieven voor mobiel bellen en data en daarmee ook de vergoedingen voor het partnerkanaal van operators zijn de laatste jaren flink omlaaggegaan. Daarbij is de contractduur korter geworden en heeft de integratie tussen IT en telecom flink doorgezet. Mobiel is een heel belangrijk onderdeel van de digitale werkplek. En daarom is het goed dat dean one naast alle vaste proposities nu ook een volwaardig mobiel spectrum kan bieden. Het @Work-portfolio van T-Mobile sluit perfect aan bij onze visie op de markt: zeer scherp geprijsde unlimited abonnementen op het beste mobiele netwerk van Nederland. Met Mobile Wholesale krijgen partners van dean one unieke toegang tot het @Work-portfolio, waardoor zij nu echt in staat zijn om met mobiel te concurreren. Zo kunnen partners voor hun klanten nog meer dé schakel voor alle ICT- en telecomdiensten zijn. Resellers krijgen hiermee geen vergoeding in één keer bij het sluiten van een contract, maar een maandelijkse vergoeding die ze zelf kunnen bepalen, omdat ze zelf ook factureren. Het mooie is, dat daarmee de discussie over klant-eigendom direct volledig is beslecht. Bovendien creëren partners extra waarde voor hun bedrijf, zonder afhankelijk te zijn van een mobiele provider. Mobile Wholesale is voor het partnerkanaal dus echt een enorme game changer. De reseller is hiermee 100% klanteigendom, zonder de technische en administratieve uitdagingen, want daar zorgen wij hier bij dean one voor. Dit is dus voor iedereen in de keten een slimme oplossing. Ik ben blij om hier vandaag zo veel mensen te zien die enthousiast reageren. Dat bewijst dat dit voor T-Mobile en ons de juiste keuze is geweest.” 

Beste netwerk en 5G
Tijdens deze trainingsmiddag, in de sfeervolle business lounge van dean one, geeft één van de grote denkers achter het succes van het 4G-netwerk van T-Mobile, Richard Marijs, een boeiende presentatie over de opbouw van het fijnmazige T-Mobile netwerk van vandaag. Daarbij ging hij ook in op de ontwikkeling van het 5G-netwerk dat T-Mobile al volop aan het ontwerpen is. Dave Faber heeft duidelijk ook genoten van deze dynamische presentatie als hij zegt: “T-Mobile werd de afgelopen jaren uitgeroepen tot het beste mobiele netwerk van Nederland en uiteraard mag Richard Marijs trots zijn op die prestatie. Voor dean one was de keuze voor T-Mobile, maar ook andersom de keuze van T-Mobile voor ons, een kans die we niet voorbij wilde laten gaan. Naast de kwaliteit van het netwerk zijn ook de commerciële proposities spot-on. Het zijn de beste en flexibelste in de markt. En niet onbelangrijk: we gaan met Mobile Wholesale altijd direct mee met de prijzen die T-Mobile met @Work in de markt hanteert. Dat hebben we met T-Mobile afgesproken. Zo hebben resellers dus ook nooit een discussie met hun klanten, die misschien via een andere route een lagere prijs krijgen aangeboden. Daarmee zijn lange contracten hiermee verleden tijd. En we hebben het ook nog eens heel makkelijk gemaakt. De @Work-abonnementen worden aangeboden in de Wholesale GO!-Portal van dean one. Dus samengevat: met Mobile Wholesale speelt dean one in op de grote vraag naar meer onafhankelijkheid en toekomstzekerheid vanuit het partnerkanaal.” 

T-Mobile reactie
Martijn Teekens, geeft bij monde van Directeur Sales B2B bij T-Mobile ook aan blij te zijn met het eerste succes van deze nieuwe samenwerking: “Deze samenwerking met dean one is een belangrijke mijlpaal in onze partnerstrategie. Met onze unlimited propositie hoeven ondernemers zich geen zorgen te maken over connectiviteit. Dat noemen wij unlimited ondernemen op het beste netwerk van Nederland. Dankzij de samenwerking met dean one hebben wij toegang tot een uitgebreid landelijk netwerk van telecom- en ICT-Partners, waarmee wij onze rol als partner in connectiviteit verder kunnen versterken.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom