SEEN@ISE19: VISUEEL SPEKTAKEL IN DE RAI!

Foto: HP van Tilburg @ ISE 2019

SEEN@ISE19: VISUEEL SPEKTAKEL IN DE RAI!

Foto: Samsung @ ISE 2019

SEEN@ISE19: VISUEEL SPEKTAKEL IN DE RAI!

Foto: The Wall @ ISE 2019

03-04-2019 | door: HP van Tilburg

SEEN@ISE19: VISUEEL SPEKTAKEL IN DE RAI!

Gek genoeg is de massive, en voor ICT-ers zeer relevante Integrated Systems Europe ISE, in de RAI Amsterdam bij veel Nederlanders zeer onbekend. Gelukkig was de redactie van Dutch Connect er om verslag te doen van de belangrijkste producten. Volgend jaar is de ISE voor de laatste keer in Nederland, voordat het visuele circus naar de FIRA in Barcelona verhuist.  

Seen@ISE19 #1  Kinly laat ons de eerste Virtuele Vergadering ooit beleven
Voor alles is een eerste keer. Dit was de eerste beleving van een virtuele vergadering. Op de stand van het innovatieve Nederlandse Kinly (voorheen the company known as Visions Connect) mochten we onder de bezielende leiding van Marketing Manager Robert Blaas beleven hoe het is om even helemaal in een andere wereld te zitten. Echt heel knap en goed doordacht gemaakt! In de vergadering kunnen mensen bij je aan tafel zitten die in werkelijkheid aan de andere kant van de planeet verblijven. Je ervaart een volledig digitale spreekruimte die helemaal af is. Je tafelgenoten zie je als avatar, met als grote toegevoegde waarde dat je hun handen ziet bewegen. Dat maakt de expressie sterk en de avatar is eigenlijk bijna rustiger dan de echte verschijning. “Maar we merken het ook aan de echte gezichten, al is dat met het masker op wel een uitdaging”, zegt Robert Blaas. Dit was echt een ervaring om niet meer te vergeten. Met deze spectaculaire nieuwe ervaring kon de ISE eigenlijk al niet meer stuk.

Seen@ISE19 #2  Samsung, marktleider in Digital Signing
Op de ISE kregen we naast een geweldige lunch, in het nabij gelegen Visaandeschelde van Samsung, ook foodforsenses tijdens hun indrukwekkende productshow in een apart gedeelte van de RAI. In een maar liefst drie verdiepingen tellende presentatie liet Benelux Director Evert van Camp rustig en vakkundig alle ontwikkelingen in digital signing zien bij Samsung. Zeker is dat het gaat om schermen in alle vormen en maten die zo scherp zijn, dat het menselijk oog het bijna waarneemt als mooier dan de waarheid. Zo introduceerde Samsung ’s werelds eerste 8K QLED signage displays. Met een resolutie van 7.680 x 4.320 pixels zijn afzonderlijke pixels onzichtbaar voor het menselijk oog. De schermen zijn dun en bepaalde reeksen kunnen desgewenst voor outdoor gebruik 100% waterdicht en hufterproof worden afgeleverd. Indrukwekkend is ook de technologie waarmee etalageschermen, de semi-outdoor OMN / OMN-D-serie, nu ook dubbelzijdig gebruikt kunnen worden. En dan met een dikte van slechts enkele centimeters. Hoogtepunt van de Samsung presentatie is 'The Wall': een scherm dat dankzij de naadloze led-panelen met een mega hoge resolutie technisch gesproken bijna oneindig groot gemaakt kan worden (van 73 inch tot 292 inch!). Samen met het vernuftige K-Pop, wat er op werd gebroadcast, maakte dat je wel wilde blijven kijken.

Seen@ISE19 #3  Poycom Studio, eerste gezamenlijke kind Platronics en Polycom
In de UC hal 11 waar Dutch Connect zich het meeste thuis voelt lopen we al snel tegen de eerste gezamenlijke beursgang van het droomhuwelijk tussen Plantronics en Polycom. Daar treffen we de troste EMEA directeur Paul Clark, die ook voor de Nederlandse markt verantwoordelijk is voor het eerste gezamenlijke kind, de Polycom Studio: “De open kantoorruimtes die je nu veel ziet hebben geleid tot een explosie aan kleinere vergaderruimten, ook wel 'huddle rooms', waar groepen van twee tot zes personen kunnen ontsnappen aan het rumoer. Puur om te kunnen samenwerken, vaak met collega's op andere locaties. En hoewel de kamers misschien klein zijn, zijn de ideeën waar bedrijven uit die kamers mee hopen te komen, dat zeker niet. Met de helderheid van HD-audio en -video die Polycom Studio biedt, kan zelfs de kleinste ruimte beschikken over boardroomkwaliteit. Polycom Studio is een belangrijke eerste stap voor het nieuwe, samengestelde Plantronics en Polycom om tegemoet te komen aan de behoeften van het moderne kantoor op het gebied van vergaderruimte.”

Seen@ISE19 #4  8k Sharp Windows Collaboration Display ( WCD) 
Op de ISE moet je bijna wel een zonnebril opzetten, omdat de 8k schermen er werkelijk uitknallen. Zo ook in de stand bij Sharp waar Ronald Huijbregts, Marketing Manager Visual Solutions ons vrolijk en trots de nieuwste interactieve displays laat zien. “Dit jaar hebben we nog meer aan te kondigen dan in voorgaande jaren, wat laat zien dat Sharp een steeds waardevollere displaypartner wordt. Onze nieuwe producten zijn een evolutie van al onze kennis over samenwerken en betrokkenheid. Sharp introduceert tijdens ISE zijn eerste Windows collaboration display (WCD), de nieuwe-generatie interactieve displays ontworpen om samenwerking tijdens vergaderingen te ondersteunen en te verbeteren. De 70-inch grote 4K display voldoet aan de Microsoft WCD-specificaties en combineert de bekroonde Sharp-touchtechnologie met Internet of Things-sensoren (IoT) voor een slimmere werkomgeving. Dankzij USB-C en draadloze verbindingen is verbinding maken met de WCD geen enkel probleem, waardoor vertragingen tijdens het opstarten van een vergadering of wisselen van apparaten worden voorkomen. Deze display sluit daarnaast naadloos aan op bekende Microsoft-tools waar veel organisaties al gebruik van maken, zoals Office 365.”

Auteur: HP van Tilburg

Terug naar nieuws overzicht