Denon lanceert zijn GC-hoofdtelefoons met actieve noise-cancelling en Bluetooth

10-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Denon lanceert zijn GC-hoofdtelefoons met actieve noise-cancelling en Bluetooth

Denon lanceert zijn serie GC-hoofdtelefoons. Het gaat om de AH-GC30 met zowel actieve noise-cancelling als Bluetooth, de bekabelde AH-GC25NC met actieve noise-cancelling en de AH-GC25W met Bluetooth.

De AH-GC30 en AH-GC25NC met actieve noise-cancelling zijn uitgerust met Denon's eigen FreeEdge drivertechnologie. Deze maakt gebruikt van 'zwevende' diafragma's voor een geluid met minder resonantie en nauwkeurigere pistonbewegingen. Dit zorgt volgens Denon dat alle dynamiek en nuance in de muziek tot uiting komt.

Bluetooth en USB

Met behulp van de aptX HD Bluetooth van de AH-GC30 en de AH-GC25W wordt muziek in hoge resolutie draadloos van compatibele apparaten naar de hoofdtelefoons verstuurd. Bovendien is er ook de optie om de hoofdtelefoons rechtstreeks te verbinden met een computer via een USB-aansluiting.

De nieuwste generatie actieve noise-cancelling van Denon maakt gebruik van meerdere microfoons om omgevingsgeluid te analyseren en compenseren. De koptelefoon bevat drie standen om de noise-cancelling aan te passen op de omgeving. In de 'City'-stand worden alle voorkomende geluiden in drukke omgevingen onderdrukt en met de 'Office'-stand kun je rustig werken op je werkplek. Met de 'Flight'-stand kun je het constante geluid van vliegtuigmotoren verminderen.

Omgevingsmonitor

Het noise-cancellingsysteem is bovendien voorzien van een speciale 'omgevingsmonitor'. Door op één van de oorstukken te tikken wordt het omgevingsgeluid weer toegelaten via de ingebouwde microfoons. Je kunt de hoofdtelefoon dus gewoon ophouden als je je collega op kantoor wilt kunnen verstaan. De Bluetooth-modellen zijn ook voorzien van twee extra microfoons met achtste generatie geluidsonderdrukking. Het bekabelde model AH-GC25NC is ook voorzien van een microfoon in het snoer, evenals de meegeleverde kabels van de Bluetooth-modellen.

De ingebouwde batterijen bieden volgens Denon een batterijduur tot 20 uur bij het gebruik van zowel noise-cancelling als Bluetooth of 25 uur bij het gebruik van alleen noise-cancelling.

De AH-GC30 (€349) is vanaf maart 2019 verkrijgbaar, de AH-GC25NC (€299) is vanaf april verkrijgbaar, en de AH-GC25W (€249) vanaf mei.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware