NFON maakt financiële cijfers over boekjaar 2018 bekend

09-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

NFON maakt financiële cijfers over boekjaar 2018 bekend

De pan-Europese aanbieder van telefoniesystemen uit de cloud NFON maakte vandaag zijn voorlopige cijfers voor het boekjaar 2018 bekend. Het is het eerste boekjaar van het bedrijf als beursgenoteerde onderneming en de resultaten zijn rooskleurig. De totale baten stijgen aanzienlijk met 20,7 % tot 43,0 miljoen euro in 2018. De terugkerende inkomsten stijgen met 24,6 % en zijn goed voor 80,4 % van de totale opbrengsten.

Hans Szymanski, CEO en CFO van NFON AG: "Onze succesvolle ontwikkeling in het eerste beursjaar 2018 toont aan dat we met succes de veelbelovende markt voor cloud-telefonie aanpakken. We leveren wat we hebben aangekondigd en geven consequent een impuls aan onze groeistrategie. Zo hebben we de koers uitgezet om niet alleen onze groei voort te zetten, maar ook aanzienlijk te versnellen en de nummer 1 te worden op het gebied van cloud-telefonie in Europa."

Naast de grote operationele vooruitgang die in 2018 is geboekt, heeft NFON AG in de eerste tien maanden na het beursdebuut belangrijke strategische mijlpalen in zijn groeistrategie bereikt. Zo legde de introductie van het nieuwe NFON-vlaggenschip Cloudya de basis voor de geplande uitbreiding van het UCaaS-productportfolio ("Unified communications as a service").

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom