NOA presenteert smartphone met AI-gestuurde drievoudige camera

11-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

NOA presenteert smartphone met AI-gestuurde drievoudige camera

NOA presenteert op het Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe smartphone in haar Element F-reeks: de NOA F10 Pro. De smartphone is voorzien van een camera die wordt aangestuurd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) en een drievoudige camera aan de achterzijde.

De NOA F10 Pro valt vooral op door de camera's die aan bood zijn. Zo is het apparaat aan de achterzijde voorzien van een 20, 16 en 5MP camera, die samenwerken om foto's van een hoge kwaliteit te kunnen maken. Zo is de 5MP camera voorzien van een dieptesensor die het mogelijk maakt op foto's het 'bokeh' effect te creëren. Hierbij is het onderwerp van de foto scherp, terwijl de achtergrond juist onscherp is. De camera wordt aangestuurd met behulp van AI, meldt het bedrijf.

Minimale randen en resolutie van 2340 bij 1080 pixels

Aan de voorzijde is de smartphone voorzien van een 25MP camera, die in een kleine uitsparing aan de bovenzijde van het scherm is geplaatst. Deze werkwijze maakt het - net als bij veel andere smartphones van andere fabrikanten - mogelijk de randen rondom het scherm te minimaliseren. Het IPS-scherm is 6,3 inch groot en biedt een FHD+ resolutie van 2340 bij 1080 pixels.

De F10 Pro is voorzien van een 4.000 mAh accu, die draadloos kan worden opgeladen. Over de batterijduur die deze accu het apparaat geeft doet NAO geen uitspraken. Met het oog op beveiliging is het apparaat voorzien van zowel een vingerafdrukscanner als Face ID-functie voor gezichtsherkenning.

8GB RAM-geheugen en 128GB opslagruimte

Het apparaat wordt geleverd met een MediaTek Helio P60 8 core 2,0 GHz CPU, 8GB RAM-geheugen en 128GB opslagruimte. De opslagruimte kan met behulp van een geheugenkaart worden uitgebreid tot maximaal 256GB. De smartphone is voorzien van Android 9.0 Pie.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware