Wireless Logic Group overgenomen door M2MBlue

11-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Wireless Logic Group overgenomen door M2MBlue

Wireless Logic Group, een IoT-connectiviteitplatformprovider in Europa, heeft de overname aangekondigd van M2MBlue, een M2M- en IoT-connectiviteitsspecialist met een focus op toepassingen met hoge bandbreedte.

M2MBlue is gevestigd in Enschede, Nederland en is opgericht in 2015, maar heeft al een reeks connectiviteitsproducten samengesteld, waaronder hybride oplossingen die mobiele, satelliet- en landverbindingen combineren om end-to-end beveiligde internetdiensten te leveren.

Dergelijke technologie wordt nu gebruikt in de reissector, waaronder riviercruisers en oceaanstomers om tegemoet te komen aan de hoge gegevensbehoeften van passagiers. Jaarlijkse gebruiksniveaus bereiken doorgaans honderden terabytes per implementatie. M2MBlue heeft ook een groeiende basis opgebouwd van meer mainstream IoT-connectiviteitsdoeleinden, waaronder transport en logistiek, toepassingen aan boord van voertuigen en uitzendingen.

De overname door Wireless Logic Group voor een niet-bekendgemaakt bedrag is de vijfde van de groep in slechts vier jaar. Het is de eerste sinds Montagu Private Equity eerder in juni 2018 in de organisatie investeerde. De groepsomzet voor 2019/20 ligt nu in de buurt van 100 miljoen euro.

Terug naar nieuws overzicht