Belcentrale speelt met nieuw aanbod in op uitfasering koper in FttH-gebieden

08-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Belcentrale speelt met nieuw aanbod in op uitfasering koper in FttH-gebieden

KPN wholesale partner Belcentrale wil vooruitlopen op de uitfasering van het kopnetwerk. Het bedrijf biedt daarom klanten in zogenaamde overlaygebieden - waar naast Fiber-to-the-Home (FttH) ook koperverbinding in gebruik zijn - vanaf februari een aanbod.

KPN biedt inmiddels op ruim 2,3 miljoen adressen FttH aan en dit netwerk wordt steeds verder uitgebreid. FttH is een toekomstvast aansluitnetwerk dat in staat is om hoge bandbreedtes te leveren. Op het grootste deel van de adressen met FttH is ook het koperen aansluitnetwerk nog in gebruik. Dit zijn de zogenaamde overlaygebieden.

Dienstverlening migreren naar FttH-netwerk

Om efficiƫnter te kunnen werken en klanten het beste netwerk te bieden overweegt KPN om in de komende jaren in deze gebieden de dienstverlening op basis van koperen aansluitlijnen te migreren naar dienstverlening op basis van FttH aansluitlijnen en de koperen aansluitnetwerken buiten gebruik te stellen.

In zes centralegebieden waar de meeste adressen zowel op koper als op FttH zijn aangesloten en waar nog slechts een relatief beperkt aantal klanten van het kopernetwerk gebruik maakt, grotendeels stoppen met de dienstverlening over koper. Het betreft de volgende centralegebieden: Zwolle Stadshagen, Amsterdam IJburg, Bergeijk, Eibergen, Eersel-Centrum en Bennekom.

Terug naar nieuws overzicht

Tags