NFON koopt Deutsche Telefon Standard

07-02-2019 | door: Redactie

NFON koopt Deutsche Telefon Standard

NFON, een Europese aanbieder uit duitsland van telefoniesystemen uit de cloud, heeft een overeenkomst getekend met de aandeelhouders van Deutsche Telefon Standard AG. NFON AG verwacht dat de transactie in het eerste kwartaal van 2019 wordt afgerond. Nadat NFON met het communicatieplatform Cloudya en nieuwe samenwerkingsdiensten aan de productkant al de basis had gelegd voor extra groei, zet de onderneming met deze overname haar expansiestrategie voort zo meldt Hans Szymanski (foto), CEO en CFO van NFON AG.

Deutsche Telefon Standard AG, werd in 2007 in Mainz opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in SIP-communicatie (Session Initiation Protocol). Met 65 ervaren medewerkers en een uitgebreid partnernetwerk biedt het klanten DSL- en SIP-trunk-oplossingen. Met het SIP PBX-systeem CentrexX verkoopt Deutsche Telefon Standard AG ook een cloud-telefoniesysteem in het middensegment van de markt.

NFON financiert ongeveer 17 miljoen euro van de aankoopprijs voor Deutsche Telefon Standard AG deels uit de opbrengst van de beursgang in 2018 en deels met extern kapitaal. Daarnaast ontvangen de bestaande aandeelhouders van Deutsche Telefon Standard AG nieuwe NFON-aandelen als onderdeel van een kapitaalverhoging met een totaal volume van ongeveer 2,5 miljoen euro. Hiertoe wordt het aandelenkapitaal van NFON verhoogd met 284.738 aandelen; het aandelenkapitaal bedraagt 14.091.554 miljoen euro na de kapitaalverhoging en wordt verdeeld in 14.091.554 aandelen zonder nominale waarde.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom