Apple zet iPhone productie op een iets lager pitje

10-01-2019 | door: Witold Kepinski

Apple zet iPhone productie op een iets lager pitje

Apple zet zijn iPhone productie op een iets lager pitje. Dit meldt beweert de Nikkei Asian Review die doorgaans goed op de hoogte is over de Apple strategie en zijn toeleveranciers.

Er wordt naar verluidt tien procent bezuinigd op productie voor huidige iPhone-handsets in de komende drie maanden vanwege de zwakke vraag.

Volgens de Nikkei Asian Review is dit de tweede keer in twee maanden tijd dat Apple zijn leveranciers heeft gevraagd minder aantallen XS-, XS Max- en XR-modellen te produceren dan gepland. Naar verluidt zal het totale geplande producties van zowel oude als nieuwe iPhones worden teruggebracht tot ongeveer 40 miljoen tot 43 miljoen eenheden voor het kwartaal januari to en met maart 2019, lager dan een eerdere projectie van 47 miljoen tot 48 miljoen eenheden.

Apple waarschuwde eerder dat het voor het eerst in meer dan tien jaar zijn verwachte resultaten niet zal waarmaken. Het wijst daarvoor naar de vertraging in de Chinese economie.De waarschuwing bezorgde zowel Apple als andere bedrijven een daling van de beurskoers. Concreet zegt Apple dat het nu een omzet van 84 miljard dollar verwacht voor het fiscaal kwartaal dat eindigde op 29 december. Aanvankelijk hield het bedrijf het op 89-93 miljard dollar.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware