Dell toont vernieuwd Latitude-, XPS- en Inspiron-portfolio op CES

09-01-2019 | door: Redactie

Dell toont vernieuwd Latitude-, XPS- en Inspiron-portfolio op CES

Dell introduceert nieuwe en verbeterde producten en software-ervaringen voor zijn Latitude-, XPS- en Inspiron-portfolio. Dit meldt de leverancier tijdens de CES 2019 beurs in Las Vegas.

Nieuwe Latitude 7400 2-in-1
De nieuwe Latitude 7400 2-in- is een pc met een PC proximity-sensor van Intel Context Sensing Technology. De ExpressSign-in detecteert wanneer de gebruiker in de buurt is, waarna het systeem actief wordt en direct gezichtsherkenning start om in te loggen met Windows Hello. Ook wanneer de gebruiker even weg is voor een pauze, zal het systeem dit detecteren en zichzelf vergrendelen voor de veiligheid en om batterij te sparen.

De Latitude 7400 2-in-1 is een kleine zakelijke 14” 2-in-12. Dankzij het variable-torque scharnier kan de 2-in-1 eenvoudig worden geopend. Hij wordt geleverd in nieuwe Titan Gray aluminium behuizing. Het is tevens de eerste Latitude die gebruik maakt van Dell’s ocean-bound plastics- verpakking. Ondanks zijn kleine formaat is er niet ingeleverd op prestaties, levensduur van de batterij, connectiviteit, poorten of andere vertrouwde IT-features. De Latitude biedt een lange batterijduur, volgens voorlopige testen. Zo kan er tot 24 uur worden gewerkt op één enkele laadsessie. Daarnaast is de batterij met Dell’s ExpressCharge weer opgeladen tot 80% in slechts een uur zo beweert Dell.

Nieuwe XPS 13 met webcam bovenin het beeldscherm beschikbaar in een nieuwe kleur
Dell heeft de veelgeprezen 13” dunne, lichte XPS 13 verder geperfectioneerd met een nieuwe webcam bovenin het scherm, voor een betere video-ervaring. Hij is tevens beschikbaar in een nieuwe kleur: Frost. Met slechts 2,25mm kan Dell’s kleinste HD-webcam ooit zijn InfinityEdge-display behouden en een betere video-ervaring bieden. De XPS 13 is ook Dell’s eerste notebook die Dolby Vision ondersteunt zo beweert Dell.

Dolby Vision transformeert de entertainment-ervaring met ultra-vivid beeldkwaliteit voor ongelooflijke helderheid, contrast en kleur. Vergeleken met een standaard beeld, biedt Dolby Vision kleuren zoals lichte kleuren die tot wel 40 keer helderder zijn en zwart dat 10 keer donkerder is. De XPS 13 is uitgerust met de nieuwste quad-core 8e Gen Intel Core-processor waardoor het de krachtigste 13”-laptop in zijn klasse is5. Hij is beschikbaar in de kleuren Rose Gold & White, Black & Silver en nu ook Frost.

Inspiron 7000 2-in-1 verbetert zijn functionele ontwerp met de eerste full-size penhouder in het scharnier
De nieuwe 13” and 15” Inspiron 7000 2-in-1 devices zijn uitgerust met de nieuwste 8th Gen Intel Core-processors, verbeterd ontwerp met een aluminium behuizing, smalle randen en diamantachtige finish op het click-pad-gedeelte. De houder in het scharnier biedt ruimte voor de full-size Active Pen waardoor deze altijd direct beschikbaar is. Het nieuwe toetsenbord integreert de power-knop en vingerafdruk-reader in één nieuwe power-knop die onderdeel is van het toetsenbord zelf. Hierdoor is er voor het eerst ruimte voor een numeriek toetsenbord in het smalle gedeelte van de 15”. De nieuwe Inspiron 7000 2-in-1 apparaten zijn ook uitgerust met Adaptive Thermal-technologie waardoor het prestatieprofiel zich aanpast aan de manier waarop de gebruiker het apparaat vasthoudt. Het power-profiel verandert zodat er minder warmte vrijkomt wanneer er een film wordt gekeken met het apparaat op schoot en schakelt weer naar volle kracht voor productiviteit aan een bureau, aldus Dell.

Dell Cinema komt met updates voor CinemaColor, CinemaSound en CinemaStream
De nieuwe pc’s draaien niet alleen om productiviteit onderweg. Levendige kleuren, helder geluid en prioritised content-streaming zitten standaard op de nieuwe XPS en enkele Inspiron-devices, waardoor ze ook perfect zijn om de nieuwste films te bekijken. Dell Cinema biedt een meeslepende filmervaring op een pc en komt daarnaast met nieuwe functies en updates zo beweert Dell.

Geniet van rijkere, diepere kleuren met CinemaColor 2.0, dat wordt verbeterd door Dolby Vision. Volume, bastonen en dialogen worden ook verbeterd met CinemaSound 2.0. De geluidsoptimalisatie op Dell's 2-in-1's past automatisch de equalizer aan voor de beste ervaring, ongeacht de positie van het apparaat. Waves MaxxAudio NX volgt hoofdbewegingen via de webcam van het apparaat om de 360 audio te verbeteren op de koptelefoon.

Bovendien verbetert CinemaStream 2.0 de videostreamingervaring met tot 10x minder buffering en tot 6x verbetering in videokwaliteit6. Het detecteert en prioriteert automatisch het meest kritieke netwerkverkeer om de bandbreedte voor live streaming en videochats te maximaliseren zo beweert Dell.

Betere pc- en smartphone-integratie met Dell Mobile Connect
Sinds de introductie op CES 2018 heeft Dell Mobile Connect meer dan 30 miljoen telefoontjes en sms-berichten mogelijk gemaakt, zodat gebruikers niet de aandacht tussen pc en smartphone hoeven te verdelen. Dell heeft dit aanbod versterkt met extra functionaliteit voor draadloze bestandsoverdracht, zodat Android-gebruikers foto's en andere bestanden van hun telefoon naar hun pc kunnen slepen, zelfs zonder internetverbinding zo beweert Dell.

Daarnaast onthult Dell een geavanceerde toekomstige mogelijkheid om de smartphone te integreren in de VR-ervaring, waardoor VR-gamers meldingen kunnen ontvangen, telefoongesprekken kunnen voeren en op sms-berichten kunnen reageren. Android-gebruikers kunnen zelfs al hun mobiele applicaties openen door een virtueel 3D-model van hun telefoon erbij te halen en deze via aanraking te bedienen in de VR-ervaring zo beweert Dell.

In 2019 meer prijzen voor Dell-producten en de duurzaamheidsinitiatieven
Deze week viert Dell negen CES 2019 Innovation Honouree Awards, verspreid over de portfolio's van Alienware, Dell Precision, XPS, Latitude, Gaming en Displays. Daarnaast kreeg Dell twee U.S. Environmental Protection Agency (EPA) -awards toegekend voor zijn recycling- en circular gold-initiatieven. Dell heeft inmiddels zijn 2020-doelstelling bereikt om twee miljard kilo gebruikte elektronica terug te winnen. Het bedrijf ligt op schema om het doel van het hergebruiken van 100 miljoen pond gerecycled materiaal in Dell-producten voor Earth Day in april 2019 te overtreffen zo beweert Dell.

Beschikbaarheid
De nieuwe Dell XPS 13 is beschikbaar in februari, vanaf $899,99 via Dell.com, Microsoft.com en in gelimiteerde aantallen in geselecteerde Microsoft Store-locaties
Dell Latitude 7400 2-in-1 is begin maart beschikbaar vanaf $1.599,-
Dell Inspiron 7000 2-in-1 is halverwege dit jaar beschikbaar
Dell Cinema met verbeterde functies is beschikbaar op de nieuwe XPS 13 en geselecteerde Inspiron-laptops
Dell Mobile Connect is gratis beschikbaar op alle nieuwe Windows 10 XPS-, Inspiron-, Vostro-, Alienware- en Dell G-serie-apparaten. Het is compatibel met zowel Android- als iOS-smartphones

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware