OPPO maakt VOOC Flash-laadtechnologie beschikbaar via partners

06-12-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

OPPO maakt VOOC Flash-laadtechnologie beschikbaar via partners

De Chinese smartphonefabrikant OPPO gaat het gebruik van VOOC Flash-laadtechnologie (waaronder de SuperVOOC Flash-laadtechnologie) via een licentiesysteem van partners wereldwijd beschikbaar maken. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt op ‘SuperVOOC Flash Charge Open Day’ in Shanghai, China.

Wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen mobiele apparaten van OPPO die beschikken over de VOOC-laadtechnologie. OPPO heeft octrooilicentie-overeenkomsten getekend met zes producenten van chips en eindapparatuur. Door zijn beschermde technologieën te licentiëren, wil OPPO de ontwikkeling van de Flash-laadtechnologie een boost geven en met partners een ecosysteem voor de VOOC Flash Charge opzetten om betere oplaadmogelijkheden te creëren voor gebruikers wereldwijd.

'VOOC Flash Charge breder beschikbaar maken'

“Sinds de lancering van VOOC Flash Charge in 2014 is OPPO door blijven gaan met het onderzoeken, ontwikkelen, en breken van grenzen voor Flash-oplaadmogelijkheden,” zegt Yiren Shen (foto), Global Vice President en China President bij OPPO. “De VOOC Flash-laadtechnologie heeft ondertussen ook een belangrijke mijlpaal bereikt; we voorzien nu meer dan 100 miljoen smartphones over de hele wereld van energie. Als leider op het gebied van Flash-laadtechnologie zetten we ons in voor het uitbreiden van de voordelen van de VOOC Flash Charge richting de gehele industrie. We willen graag onze eerste partners bedanken voor hun steun. We kijken uit naar onze samenwerking om het ecosysteem voor de VOOC Flash-laadtechnologie uit te breiden, zodat meer mensen gebruik kunnen maken van de voordelen van VOOC Flash Charge.”

De SuperVOOC Flash-laadtechnologie werd voor het eerst aangekondigd op het Mobile World Congress in 2016. Sindsdien is de technologie verder doorontwikkelkd. In 2018 werden er twee apparaten uit het portfolio van OPPO van energie voorzien door de SuperVOOC Flash-laadtechnologie: OPPO’s huidige vlaggenschip, de Find X en de vorige maand aangekondigde RX17 PRO. Met een oplaadsnelheid van 50W kunnen beide apparaten in respectievelijk 35 (Find X) en 40 minuten (RX17 Pro) volledig worden opgeladen. Het is het eerste Flash-oplaadsysteem in de sector met een efficiënt oplaad- en ontladingssysteem. De oplaadsnelheid is groot dankzij de bi-cell-accu, de cellen met 3C-specificatie en het VFC-algoritme.

Veiligheid

Daarnaast beschikt SuperVOOC over een intelligent beveiligingssysteem met vijf cores, waaronder op maat gemaakte apparatuur en smart chips van militaire kwaliteit. De VOOC Flash Charge is ook gecertificeerd door internationale veiligheidsautoriteiten. Naast de SuperVOOC-versie van Find X heeft ook de RX17 Pro van OPPO, uitgerust met SuperVOOC Flash Charge, een strenge veiligheidsbeoordeling doorstaan van de gerenommeerde Duitse veiligheidsautoriteit TÜV Rheinland. De beoordeling bestond uit ruim duizend tests, zeshonderd onafhankelijke snellaad-/ontladingstests voor de levensduur van de accu en tienduizend hot-plugtests met oplaadterminals.

Zes partners hebben op dit moment toestemming van OPPO om chips en accessoires voor de VOOC Flash-laadtechnologie te ontwikkelen, produceren en verkopen. In de toekomst breidt OPPO deze licentie geleidelijk uit, zodat er meer innovatieve producten kunnen worden ontwikkeld en beter kan worden voldaan aan de wensen van de klant.

Terug naar nieuws overzicht