Plantronics overweegt naar verluidt zichzelf te verkopen

09-11-2018 | door: Witold Kepinski

Plantronics overweegt naar verluidt zichzelf te verkopen

Plantronics overweegt naar verluidt zichzelf te verkopen nadat het eerder dit jaar voor 2 miljard dollar de Unified Communications specialist Polycom overnam. Dit meldt Reuters. Plantronics geeft geen commentaar.

In het laatste kwartaal boekte Plantronics een omzet van 483 miljoen dollar, een flinke stijging. De GAAP-netto inkomsten werden negatief beïnvloed door 37 miljoen dollar aanpassingen aan de inkoopadministratie die waren doorgevoerd ten tijde van de Polycom-acquisitie onder de Amerikaanse GAAP regels.

Plantronics heeft de overname van Polycom, met een waarde van 2 miljard dollar, in juli 2018 afgerond. Nu biedt Plantronics een van de meest uitgebreide portfolio's van communicatie- en samenwerkingservaringen op de markt. Dit portfolio bestaat uit headsets, software, bureautelefoons, audio- en videoconferenties, analyses en services.

Het Amerikaanse Plantronics uit Santa Cruz beweert dat de overname de breedste portfolio van complementaire producten en diensten op de UCC-markt zal creëren. Polycom was eerder 18 maanden onderdeel van private equity onderneming Siris Capital.

De deal bestaat uit de overname van een geschatte netto schuld van 690 miljoen dollar, ongeveer 948 miljoen dollar in contanten en 6,35 miljoen aandelen Plantronics. 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware