CommScope koopt Arris voor 7,4 miljard dollar

CommScope koopt Arris voor 7,4 miljard dollar

09-11-2018 | door: Witold Kepinski

CommScope koopt Arris voor 7,4 miljard dollar

Netwerkinfrastructuur specialist CommScope koopt Arris, fabrikant van telecommunicatieapparatuur, ter waarde van 31,75 dollar per aandeel, of ongeveer 7,4 miljard dollar, inclusief de terugbetaling van schulden. Gecombineerd zeiden de twee bedrijven dat de deal de communicatienetwerken van de toekomst zal helpen vormgeven naar nieuwe markten. De combinatie richt zich op netwerkconvergentie, glasvezel, 5G, IoT en snel veranderende netwerk- en technologie-architecturen.

Bovendien heeft The Carlyle Group, een wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder, een eigendomspositie in CommScope hersteld door een minderheidsinvestering van minder dan 1 miljard dollar als onderdeel van CommScope's financiering van de transactie.

De combinatie van CommScope en ARRIS, op pro forma basis, zou een bedrijf creëren met een omzet van ongeveer 11,3 miljard dollar en een aangepaste EBITDA (winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) van ongeveer 1,8 miljard dollar, op basis van de resultaten voor de twee bedrijven voor de 12 maanden eindigend op 30 september 2018.

Het gecombineerde bedrijf zal naar verwachting een winstgevende groei in nieuwe markten genereren, de toekomst van bedrade en draadloze communicatie vormgeven en het nieuwe bedrijf positioneren om te profiteren van de belangrijkste trends in de sector, waaronder netwerkconvergentie, glasvezel en mobiliteit, 5G, Internet of Things en snel veranderende netwerk- en technologie-architecturen.

 

Terug naar nieuws overzicht
Netwerken