Hyper introduceert USB-C-hub voor iPad Pro

Hyper introduceert USB-C-hub voor iPad Pro

Hyper introduceert USB-C-hub voor iPad Pro

07-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Hyper introduceert USB-C-hub voor iPad Pro

Hyper introduceert als eerste een speciale hub voor de nieuwe iPad Pro. Apple’s meest recente tablet die vanaf vandaag aan consumenten wordt geleverd, heeft geen Lightning-poorten meer zoals voorgaande Apple-producten. Het apparaat is uitsluitend voorzien van één USB-C-aansluiting, waardoor veel randapparatuur niet meer zonder hub kan worden aangesloten. De Hyper iPadPro Hub is de eerste USB-C-hub die speciaal voor dit model iPad Pro is gemaakt en die qua design perfect bij de tablet past.

"Omdat veel mensen nog gebruik maken van randapparatuur die niet over een USB-C-aansluiting beschikt, zoals beeldschermen, USB-muizen, koptelefoons, camera’s of SD-kaarten, is er een grote behoefte aan USB-C Hubs die in deze aansluitingen voorzien", zegt Ron Bol, productmanager bij Hyper Europe. "Met de introductie van de nieuwe iPad Pro, zal die behoefte alleen maar toenemen. En je wilt je gloednieuwe design-tablet natuurlijk niet ontsieren met een onooglijke, generieke hub. Daarom ontwierpen wij speciaal voor de iPad Pro een multifunctionele hub die niet alleen in al je aansluitingsbehoeften voorziet, maar er ook nog uitziet alsof hij een door Apple ontworpen onderdeel van je tablet is."

Aansluitingen

Naast een HDMI-aansluiting (4K, 30hz) voor gebruik met een projector of extern scherm heeft deze hub ook een 3,5mm hoofdtelefoonuitgang, een aansluiting die niet meer op de iPad Pro aanwezig is. Verder maakt de hub het mogelijk SD- en Micro SD-kaartjes te gebruiken om bijvoorbeeld foto’s op de iPad te zetten. De hub heeft naast een USB-A-aansluiting, die je kunt gebruiken om andere producten te laden, ook een USB-C-aansluiting waarmee de iPad zelf op hoge snelheid kan worden opgeladen.

De hub wordt voor het eerst getoond op consumentenelektronicabeurs CES van 8 tot 11 januari 2019 in Las Vegas. Het apparaat is direct na CES leverbaar zijn voor een adviesprijs van € 99.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware