General Mobile introduceert GM 6 Pro met Android One

General Mobile introduceert GM 6 Pro met Android One

06-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

General Mobile introduceert GM 6 Pro met Android One

General Mobile introduceert de GM 6 Pro, het nieuwe vlaggenschip van haar smartphonereeks. Het toestel beschikt over een dubbele camera - 12 MP en 8MP - en een 8MP selfie-camera met flits - met een DxOMark-score van 91 punten voor zijn fotoprestaties en 90 punten voor zijn elektronische beeldstabilisatie (EIS).

De GM 9 Pro is voorzien van een 6,01 inch AMOLED full HD+-scherm, Dolby Vision HDR en Dolby Atmos-luidsprekers. Het apparaat wordt aangedreven met een Qualcomm Snapdragon SDM660 met Kryo-processorarchitectuur, 4 GB RAM geheugen en 64 GB intern geheugen. De batterij heeft een capaciteit van 3800 mAh. Ook is het apparaat uitgerust met dual-SIM en Corning Gorilla Glass 5. Met het apparaat kunnen 4K-video's en hoge kwaliteit foto's in HDR-modus worden gemaakt.

Android One

Met GM 9 Pro en het Android One-besturingssysteem wil General Mobile naar eigen zeggen de nieuwste technologieën tegen een betaalbare prijs beschikbaar maken. De nieuwe smartphone voldoet aan de Android One standaard van Google. Dit betekent in de praktijk dat de GM 9 Pro met een ongewijzigde versie van het Android besturingssysteem wordt geleverd. De Android One standaard is bedoeld om het voor fabrikanten eenvoudiger te maken updates uit te rollen, wat de snelheid waarmee deze updates beschikbaar komen moet vergroten.

GM 9 Pro is vanaf december verkrijgbaar in de kleuren Space Grey en White Gold met een verwachte verkoopprijs van € 389.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware