Sonim XP8 verkrijgbaar in Europa

03-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Sonim XP8 verkrijgbaar in Europa

De Sonim XP8 is in Europa exclusief verkrijgbaar bij distributeur Capestone. De XP8 wordt als één van de weinige smartphones voor gebruik onder veeleisende omstandigheden aanbevolen door Google. De smartphone produceert geen vonken en kan daarom gebruikt worden op plekken waar het gevaar voor een gas- of stofexplosie beperkt aanwezig is (ATEX zone 2 en 22). Ook kan het apparaat worden blootgesteld aan kou, hitte, vocht of stof.

Met de XP8 richt Sonim zich onder andere op brandweerlieden, beveiligers, bouwvakkers, beroepschauffeurs en zorgverleners. Onder andere in de Verenigde Staten wordt het apparaat gebruikt door hulpdiensten zoals brandweer, politie en ambulance. De XP8 mag als één van de weinige telefoons worden gebruikt op de eigen frequentie van FirstNet, het netwerk voor hulpdiensten in de Verenigde Staten dat is gebouwd met AT&T.

Android Enterprise Recommended program

De Sonim XP8 is opgenomen in het Android Enterprise Recommended program (AER) van Google. Dit programma is bedoeld om bedrijven te helpen de beste Android toestellen te kiezen. Gebruikers van AER gecertificeerde toestellen hebben de zekerheid dat hun apparaat:

  • eenvoudig is te implementeren, schalen en ondersteunen;
  • 5 jaar lang beveiligingsupdates ontvangt;
  • minimaal één belangrijke OS-update ontvangt;
  • de zero-touch registratiefunctie van Google ondersteunt:
  • een methode van bulk-provisioning van apparaten met standaardconfiguraties zonder dat gebruikers (of IT) elk apparaat handmatig hoeven in te stellen.

De XP8 is voorzien van een snelle processor en beschikt over Android 7.1.1, Bluetooth 5.0 LE, NFC, een rode alarmknop en een programmeerbare knop voor PTT. Bovendien passen er twee simkaarten in en heeft hij een verwisselbare batterij van 4900 mAh. Het touchscreen is ook in direct zonlicht goed leesbaar en kan ook met handschoenen of natte handen worden bediend.

Secure Audio Connector en Sonim SCOUT app

Via de SecureAudio Connector op de XP8 zijn audio accessoires stevig te verankeren aan de smartphone. Bovendien worden ze door het toestel van stroom voorzien. Verder beschikt de XP8 over de Sonim SCOUT app, waarmee gebruikers toegang tot services voor bijvoorbeeld support op afstand. Met WiFi Direct kan de Sonim XP8 een rechtstreekse WiFi verbinding leggen met een ander apparaat, zonder tussenkomst van een router. Deze technologie lijkt op Bluetooth, maar kan sneller en dus meer data versturen naar apparaten in de buurt die WiFi Direct ondersteunen.

Voor de XP8 geldt een uitgebreide garantie van 3 jaar. Naast fabrieksgarantie vergoedt het bedrijf gedurende deze periode ook onopzettelijke schade.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware