Wij-gevoel op basis van kwalitatieve insteek zorgt voor 17% conversie

Wij-gevoel op basis van kwalitatieve insteek zorgt voor 17% conversie

04-09-2018 | door: Redactie

Wij-gevoel op basis van kwalitatieve insteek zorgt voor 17% conversie

Cloud Distributeur Resello, sinds 2013 actief, is begin dit jaar Microsoft CSP Distributeur geworden. Daardoor kan het producten als Office 365, Azure / Azure Stack, Sharepoint Online en Dynamics 365  leveren aan Cloud Service Providers, zoals VARs, MSPs, telcos, webhosters  en ISVs. Daarnaast is Resello in staat om het hele proces van uitleveren, beheren en factureren van Microsoft Cloud Solutions te automatiseren en inzichtelijk te maken voor directe en indirecte Microsoft CSP partners.

Resello ziet grote kansen voor bedrijven die nog weinig met Microsoft Cloud diensten doen. Om de naamsbekendheid bij de doelgroep te vergroten, en leads te genereren, is besloten om gezamenlijk met Computer Profile een demand generation campagne op te zetten. “Op basis van de uitgebreide informatie die Computer Profile beschikbaar heeft omtrent Cloud Service Providers in de Benelux, was voor ons al snel duidelijk dat Computer Profile voor ons de juiste partner is”, vertelt Martijn Couprie (foto), Senior Marketeer bij Resello.

Microsoft

Het Cloud Service Provider Netwerk, bevat onder andere informatie uit enkele honderden interviews met C-level verantwoordelijken bij Cloud Service Providers. Zo is duidelijk waar de beslissingsbevoegdheid ligt, met welke partners er wordt samengewerkt en wat strategische plannen zijn voor de toekomst. Naast die informatie, is Computer Profile ook Preferred Partner in het Microsoft Partner Program.

De basis voor de campagne vormde een uitgebreide briefingsessie. “In de briefing werd snel duidelijk dat Computer Profile veel ervaring heeft met het in kaart brengen van de adresseerbare markt en het uitvoeren van effectieve demand generation campagnes. Naast de ervaring en affiniteit, was er veel energie tijdens de briefing. Zodoende is er direct een sterk wij-gevoel ontstaan en acteerden de business development specialisten van Computer Profile echt als een extensie van Resello”, voegt Martijn Couprie toe. “Dat wij-gevoel is voor ons belangrijk, het sluit namelijk precies aan bij hoe wij bij Resello met onze klanten samenwerken. Korte lijnen, goed persoonlijk contact en samen kijken wat er mogelijk is.”

Cloud

Tijdens de briefing is inhoudelijk uitgebreid stil gestaan bij het automation platform en de cloud marketplace die Resello aanbiedt. Daarnaast werd salesmateriaal, zoals een eBook over de kansen van het Microsoft CSP programma en een guidebook over de nieuwe richtlijnen voor direct CSP partners, ter beschikking gesteld, welke de business development specialisten van Computer Profile via een Resello e-mailadres beschikbaar konden stellen. Door de combinatie van de kwalitatieve informatie uit het Cloud Service Provider Netwerk vanuit Computer Profile en de beschikbare materialen van Resello kon de volledige doelgroep vervolgens zeer kwalitatief en effectief worden benaderd. Martijn Couprie voegt toe: “We bleven samen continu tweaken aan de campagne, en hebben daardoor een zeer succesvolle campagne gerealiseerd . Na een eerste contactmoment werd direct een afspraak ingepland of content doorgestuurd, waardoor de contactpersoon deze op een voor hem/haar geschikt moment door te nemen. Daarna werd er warme follow-up gedaan, hetgeen in totaliteit heeft geresulteerd in een hoge conversie van maar liefst 17%.”

Informatie

Naast de leads is er ook waardevolle informatie verzameld over accounts in de adresseerbare markt die op een later tijdstip opnieuw benaderd kunnen worden, inclusief het onderwerp en tijdstip van opvolging. Tevens is er waardevolle informatie verzameld omtrent accounts waar voorlopig geen interesse is inclusief de reden en kwalificatie met welke partners de Service Providers nu werken. Op die manier kan een vervolg zich volledig focussen op de meest interessante accounts en gaat er bovendien geen informatie verloren.

Gelet op de succesvolle campagne wordt er momenteel gekeken op welke manier er een programma kan worden ingericht waar de juiste persoon, met de juiste boodschap op het juiste moment via het juiste medium wordt benaderd om het succes van de campagne op lange termijn te continueren en verhogen.

Over Resello

Resello is hét automation platform voor Microsoft CSP-partners-, overige Resellers en Agents. Resello helpt VARs, MSPs, webhosters, telcos en ISVs met succesvolle distributie van cloud diensten. Als officiële Microsoft CSP Distributor biedt Resello sinds 2013 Azure, Azure Stack, Office 365, en meer dan duizend andere cloud diensten aan voor wederverkoop. Het cloud business automation platform verzorgt het uitleveren, beheren en factureren van cloud diensten tussen resellers, subresellers en eindgebruikers. Door de combinatie met een geïntegreerde selfservice klantomgeving en een volledig aanpasbare storefront maakt Resello het verkopen van al deze diensten gemakkelijk. Het platform zelf is gratis, klanten betalen alleen voor de diensten die ze via het platform afnemen. Inmiddels vertrouwen 15.000 resellers op het automation platform voor hun cloud distributie.

Over Computer Profile

Computer Profile is, al meer dan 25 jaar, de onafhankelijke en strategische data-driven direct marketingpartner voor de ICT. De organisatie biedt diepgaande marktanalyses en permanent geactualiseerde data over installed base, projecten en DMU-contacten van de 30.000 belangrijkste bedrijven en overheidsinstellingen in de Benelux. Met deze data kunnen klanten snel, efficiënt en gericht hun doelmarkt identificeren en benaderen. Een team van ervaren business development specialisten kan bovendien relevante opportuniteiten kwalificeren door inbound en outbound demand-generation activiteiten.

Computer Profile heeft kantoren in Zaventem (B) en Breda (NL) en garandeert, als initiatiefnemer van de European Market Intelligence Group (EMIG), dezelfde hoge standaard in kwaliteit en uitvoering over heel Europa. Lees meer op www.computerprofile.com en www.emi-group.com, of volg Computer Profile op Twitter en LinkedIn.

Terug naar nieuws overzicht