Ziekenhuizen in Kenia werken met Nederlandse app

24-07-2018 | door: Redactie

Ziekenhuizen in Kenia werken met Nederlandse app

Het Afrikaanse bedrijf CarePay is bezig met een enorm goed initiatief. Ze bieden het Keniaanse volk de mogelijkheid om makkelijk medische kosten te betalen via een app. Voor het contracteren van ziekenhuizen werkt CarePay met MoreApp, een Nederlandse digitale formulieren app. Met deze app versnellen ze het proces met 84% en kunnen patiënten sneller en bij meer ziekenhuizen terecht.

Bedrijf
CarePay Ltd is een Keniaans bedrijf dat oplossingen biedt in de medische sector. Zoals een e-wallet genaamd: M-TIBA. Met de e-wallet van CarePay kunnen de gebruikers geld opzij zetten voor het betalen van gezondheidszorg. Het gespaarde bedrag word vastgehouden en kan alleen gebruikt worden voor medische hulp.

Formulieren
Voor het contracteren van nieuwe ziekenhuizen werkt CarePay met een digitaal formulier dat ze zelf samengesteld hebben met MoreApp. Met de formulieren app worden de volgende gegevens vastgelegd: de naam van het ziekenhuis, de locatie, het aantal werknemers, de bankgegevens en of het een erkend ziekenhuis is. Het is belangrijk om de bankgegevens van het ziekenhuis goed vast te leggen zodat het geld dat wordt overgemaakt door de patiënten voor de behandeling direct naar de juiste rekening gaat.

Uitdaging
De grootste uitdaging voor CarePay was het juist vastleggen van alle benodigde details van een nieuw gecontracteerd ziekenhuis. Het correct vastleggen van deze details is erg belangrijk, zodat een patiënt snel het dichtstbijzijnde ziekenhuis kan vinden. Vandaar dat het bedrijf op zoek ging naar een tool en MoreApp vond!

Oplossing

Vanaf het moment dat CarePay gebruik is gaan maken van MoreApp is het bedrijf in staat om extra details van de ziekenhuizen op te slaan die ze daarvoor niet konden vastleggen, zoals de locatie op basis van GPS en foto's. De organisatie rondom de e-wallet verloopt nu veel gestroomlijnder. De gegevens van ieder ziekenhuis staan opgeslagen op één centrale plek zodat hier ook makkelijk iets in terug te vinden is. Patiënten vinden aan de hand van deze gegevens sneller het ziekenhuis. MoreApp neemt het bedrijf veel werk uit handen. Processen die normaal een jaar in beslag namen zijn nu binnen twee maanden afgerond.

Terug naar nieuws overzicht

Tags