Deutsche Telekom en HPE implementeren Network Data Layer voor 5G-architectuur

06-07-2018 | door: Witold Kepinski

Deutsche Telekom en HPE implementeren Network Data Layer voor 5G-architectuur

Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Deutsche Telekom hebben recent ’s werelds eerste Network Data Layer (NDL) Proof-of-Concept geïmplementeerd. Verschillende Virtual Network Functions (VNF’s) van diverse leveranciers worden hierdoor geïntegreerd in een cloudinfrastructuur.

De geïmplementeerde Network Data Layer maakt gebruik van een HPE Shared Data Environment (SDE) en voldoet aan de principes van de Unified Data Layer die gespecificeerd wordt door standaardisatie.1Het vereenvoudigt de ontwikkeling van end-user services door network capabilities te publiceren aan operator diensten en applicaties van derde partijen. Daarnaast stroomlijnt het de performance van de heterogene netwerkomgevingen, wat zorgt voor besparingen op netwerkresources én operationele kosten.

De NDL-implementatie, met verschillende virtuele onderdelen van HPE’s SDE-oplossing, kan omgaan met een diversiteit aan verkeersstromen (5G UDR/UDSF) en voldoen aan de hoge prestatie-eisen van verschillende stateless VNFs die hun data extern opslaan. Dergelijke cloud-native VNF’s hebben baat bij een vereenvoudigde interne architectuur aangaande redundancy, failure recovery, schaalbaarheid en beheerbaarheid. Deutsche Telekom implementeerde een PCRF (Policy and Charging Rules Function) in volledig stateless mode als één van de HPE SDE geïntegreerde functies in een Proof-of-Concept. Daarmee won het bedrijf de Policy Control Award 2018 voor ‘Most innovative data monetization solution’.2

Deutche Telekom en HPE hebben aangetoond dat stateless clients in combinatie met een Network Data Layer-architectuur de complexiteit van de gehele oplossing aanmerkelijk vermindert door netwerk topologische transparantie toe te staan, door verbeterde betrouwbaarheid en door een vermindering van cloudintegraties en configuratieprocessen.

Sven Langer, Senior Core Network Architect bij Deutsche Telekom: “HPE’s Network Data Layer-implementatie biedt snelle en soepele integratie met VNF’s van derde partijen. Geverifieerde responstijden binnen de 1 milliseconde bieden een uitstekende basis voor cloud native netwerkfuncties om alle data extern op te slaan, met name data met dynamische context die zorgt voor naadloze failovers en een verbetering van de klantervaring.”

“Wereldwijd zoeken Communication Service Providers (CSP’s) naar de beste aanpak om 5G-netwerken te ontwikkelen, maar ook om hun digitale services te innoveren”, aldus Dave Sliter, VP & GM Communications and Media Solutions van HPE. “Adoptie van 5G-technologie brengt grote operationele en financiële uitdagingen met zich mee. HPE Shared Data Environment is een belangrijke enabler voor deze transformatie en reduceert bijbehorende risico’s.”

5G belooft de dekking, snelheid en betrouwbaarheid van mobiele gebruikers te verbeteren, en biedt CPS’s de mogelijkheid om data met weinig latency en sterke precisie te versturen. 5G is ook een essentiële component voor andere nieuwe IoT-technologieën, zoals smart city-functies, car-to-car communicatie, draadloze sensoren en mobiele wearables.

HPE Shared Data Environment-oplossingen zijn wereldwijd verkrijgbaar. Ga voor meer informatie over HPE Shared Data Environment-oplossingen naar www.hpe.com/dsp/services.

Terug naar nieuws overzicht
Netwerken