16-12-2013

 

D-Link introduceert met de Wireless AC1750 Simultaneous Dual-Band PoE Access Point (DAP-2695) de nieuwste aanwinst in het assortiment Wireless AC-producten. De DAP-2695 levert verbeterde dual-band prestaties voor een stabielere, beter beveiligde en snellere draadloze verbinding binnen bedrijven.

Met het Wireless AC1750 Simultaneous Dual-Band PoE Access Point kunnen netwerkmanagers een dual-band draadloos netwerk opzetten. De zes antennes kunnen worden losgekoppeld en kunnen optimale draadloze dekking verzorgen met maximale snelheden tot 450 Mbps over de 2,4 GHz band en 1300 Mbps over de 5 GHz band.

Het acces point kan in verschillende standen worden gebruikt: als toegangspunt, draadloos distributiesysteem (WDS) met toegangspunt, WDS/bridge of als draadloze client met ondersteuning voor WDS. Netwerkbeheerders kunnen meerdere units inzetten in een faciliteit en ze zo configureren dat ze samen een brug vormen en tegelijkertijd netwerktoegang bieden voor individuele clients. De DAP-2965 kan worden gebruikt om netwerken in verschillende panden met elkaar te verbinden zonder dat er extra kabels hoeven worden gelegd.

Door middel van load balancing wordt het draadloze verkeer bij piekbelasting verdeeld bij de inzet van meerdere access points. Beheerders kunnen een virtuele pool met access points opzetten, waarbij de D-Link AP Manager II of D-View SNMP managementmodule wordt gebruikt om meerdere toegangspunten vanuit één locatie te beheren. Ook ondersteunt de DAP-2965 Power over Ethernet (PoE), waardoor er maar één Ethernetkabel nodig is voor zowel verbinding als stroomvoorziening.

De DAP-2965 voldoet aan de meest recente normen en biedt onder andere authenticatie, draadloze versleuteling, MAC-adresfiltering, gebruikerslimieten en partitionering.

Het Wireless AC1750 Simultaneous Dual-Band PoE Access Point is verkrijgbaar voor de advieswinkelprijs van €299,- incl. btw.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken
Netwerken