08-02-2013


TP-LINK, leverancier van netwerkproducten, heeft een aantal van zijn producten zodanig verder ontwikkeld dat ze compatibel zijn met IPv6, het fundament voor de volgende generatie internet.

Met het continu groeiende aantal apparaten dat met het internet verbonden is, raakt het aantal beschikbare IP-adressen die gebaseerd zijn op de oorspronkelijke IPv4-standaard, nu snel uitgeput. Hierdoor is ondersteuning voor IPv6 van vitaal belang om te kunnen voorzien in de groei van het aantal IP-adressen. Vergeleken met IPv4 biedt versie IPv6 niet alleen een zeer veel groter aantal beschikbare IP-adressen, maar ook veel nieuwe diensten, zoals privacy, betere beveiliging, ingebouwde multicasting en nieuwe QoS (Quality of Service), waardoor de bruikbaarheid en gebruikerservaring op internet enorm toenemen, aldus TP-LINK.

Sommige van de onderstaande TP-LINK-producten zijn nu standaard compatibel met IPv6, of zijn dat als de nieuwste firmware wordt geïnstalleerd. Gebruikers van deze producten kunnen de firmware van de TP-LINK website downloaden en hun producten updaten. De modellen gemerkt met “*” zijn al goedgekeurd voor de UNH IPv6 Ready Gold (Phase 2) certificering en zijn binnenkort verkrijgbaar. Op de website van TP-LINK is een up-to-date lijst te vinden.

Door: Witold Kepinski 


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken
Netwerken